KARATE KLUB IVANEC

Hrvatski karate saveza putem svojim članica uputio poziv

Objavljeno: 22.03.2020. 19:00

Zadnja izmjena: 22.03.2020. 19:01

Karate klub Ivanec kao i drugi hrvatski karate klubovi i ostali sportaši prenose poruke solidarnosti i podrške svim službenim mjerama, kako u slučaju ugroze od koronavirusa do današnjeg potresa u Zagrebu i okolici.

Hrvatski karate savez i njegov predsjednik Davor Cipek uputili su poruku svim karatistima i sportašima. 

"Poštovani članovi Hrvatske karate obitelji, dragi prijatelji, posljednjih dva tjedna zadesila nas je ova strašna i nepredvidiva epidemija virusa COVID 19 te su sve aktivnosti u našem savezu privremeno morale stati.

U trenucima kada čovjek pomisli da je trenutna situacija s virusom najgore što se može dogoditi našem društvu, u jutarnjim satima ove nedjelje, 22. ožujka 2020.g. jedan dio Hrvatske i grad Zagreb zadesio je snažan potres i sve nas ostavio uplašene, u šoku i nevjerici s pitanjem da li nam se sve ovo zaista događa?

Dragi prijatelji, koristim ovu priliku te Vas u ime Upravnog odbora saveza i u svoje osobno ime pozivam na naše jedinstvo, zajedničku solidarnost i pružanje pomoći svima onima kojima je trenutna pomoć najpotrebnija.

Velika smo obitelj, svatko od nas poznaje neku treću osobu koja možda u ovim trenucima može pružiti pomoć najugroženijima u bilo kojem društvenom segmentu života.

Zamolio bih sve odgovorne osobe u klubovima HKSa (predsjednike, tajnike, trenere), posebice s područja koje je pogođeno potresom, da pokušaju kontaktirati svoje klupske članove te da ih upitaju da li je sve uredu i da li im je potrebna bilo kakova pomoć.

Možda se netko od naših članova sa svojim obiteljima i bližnjima ne može vratiti u kuću, stan, svoj dom, možda je netko ostao ili izgubio materijalne stvari koje su im danas prijeko potrebne s obzirom na mjere koje su poduzete u borbi protiv virusa.

Ako saznate da je nekome od Vaših klupskih članova potreba bilo kakva pomoć u materijalnim stvarima ili u privremenom stambenom zbrinjavanju, molim Vas da pišete informaciju s podacima na službeni e-mail tajništva saveza:

[email protected]

Naš savez i naša karate obitelj ima puno dobrih ljudi koji su spremni pomoći, a vodstvo saveza ima dovoljan broj važnih kontakata u našem društvu putem kojih se brže i lakše može pronaći adekvatno rješenje za članove naše karate obitelji koji su pogođeni epidemijom virusa ili današnjim snažnim potresom, naravno, ne umanjujući važnost za pružanje pomoći i za one koji nisu direktno naši članovi.

Apeliram na sve Vas da ovu poruku samo ne pročitate kao jednu u nizu “pošalica” koje kruže društvenim mrežama, već da zaista pokušate kontaktirati svoje članove i upitati ih da li im je potrebna pomoć.

Također,obzirom na naputke Nacionalnog stožera civilne zaštite RH prema kojima smo morali zaustaviti sve naše redovne aktivnosti, kako one savezne koje se odnose na natjecanja i reprezentativne obveze, tako i na sve aktivnosti klubova, molim Vas da u narednom period a do okončanja trenutnih zabrana, budete u povremenom kontaktu s članovima Vaših klubova kako bi naši najmlađi članovi znali i osjetili da su nam važni i sada, a ne samo kada redovito dolaze na treninge i natjecanja.

Upravni odbor HKS-a zajedno sa svim komisijama i stručnim tijelima saveza odgovorno prati situaciju u Hrvatskoj. Redovito smo u kontaktu sa Svjetskom karate federacijom, Hrvatskim olimpijskim odborom i Središnjim državnim uredom za sport, te će te o svim pojedinostima i budućim odlukama koje će se ticati ponovnog pokretanja svih aktivnosti u savezu biti pravovremeno obaviješteni.

U slučaju da imate bilo kakvo pitanje i potrebu za komunikacijom, slobodno kontaktirate tajništvo saveza ili mene osobno u bilo koje vrijeme.

Ovom prilikom javno bih se zahvalio svim prijateljima Hrvatskog karate saveza, onima iz Hrvatske te velikom broju onih iz susjednih i prijateljskih zemalja koji su me danas tijekom jutra kontaktirali i pitali za potrebnu pomoć savezu i svim članovima.

U nadi i vjeri da nam uskoro dolazi neko bolje vrijeme, te da ćemo se ubrzo vratiti “starim” životnim navikama i aktivnostima, te druženju na natjecanjima, u ime Upravnog odbora i svoje osobno ime, sve Vas srdačno pozdravljam i želim Vama, Vašim obiteljima i Vašim članovima svako dobro i sve najbolje!

S poštovanjem, predsjednik Davor Cipek"

Komentari