M18 EHF EURO 2018 VŽ - KC

Hrvatski rukometaši nisu uspjeli stići do bronce na kadetskom Europskom prvenstvu koje je održano u Varaždinu

Objavljeno: 19.08.2018. 18:48

Zadnja izmjena: 19.08.2018. 19:08

Foto: HRS

Hrvatski kadeti nisu uspjeli osvojiti broncu na Europskom prvenstvu kojem su Varaždin i Koprivnica bili domaćini.

U susretu za treće mjesto Danska je, kao i u drugom krugu, bila bolja s 26:24 (14:10) i ostavila je izabranike Borisa Lisice bez brončane medalje. Tek u samoj završnici susreta hrvatsku rukometaši uspijeli su zaprijetiti danskom vodstvu, ali nažalost za potpuni povratak je nedostajalo vremena.

Ništa nije izgledalo dobro od samog početka za hrvatsku reprezentaciju pa je izbornik Lisica već nakon četiri minute igre morao pozvati minutu odmor. Tek nakon deset minuta Karpo Sirotić zabija prvi hrvatski gol, dok ih je Danska tada dala već četiri.

Danci u 17. minuti odlaze na plus 5 golova, a tu prednost su održavali do poluvremena koje je završilo10:14.

Malo nade

Početkom drugog dijela Rudolf Zvonimir Šafranko zabijaja za smanjenje zaostatka, ali i to je kratko trajalo. Danci su brzo ušli u seriju od četiri pogotka predvođeni Lauritzom Reinhold Legerom pa su u 42. minuti vodili s visokih  plus 7. Osam minuta prije kraja s tri vezana pogotka Hrvatska je smanjila na 23:20, te nakon obrane Stipe Purića slijedi brzi gol Patrika Martinovića za minus dva.  Nažalost, bilo je prekasno za potpuni povratak. Danska je do kraja uspjela sačuvati dva pogotka prednosti pobijediti.

Prvi strijelac Hrvatske u ovom susretu bio je Patrik Martinović sa šest pogodaka, dok su po pet dodali Fran Mileta i Rudolf Zvonimir Šafranko. Lauritz Reinhold Leger bio je najbolji u redovima Danske s također šest postignutih pogodaka.

Prevladava skandinavski stil

Izbornik Boris Lisica nakon utakmice je rekao: - Jasno je kao dan da se u dva dana ne može naučiti napadati njihov sustav igre, a i od njega se braniti. Dečki su dali sve od sebe. Ugurali smo se u ovu grupu najboljih reprezentacija. Očito je da u ovoj generaciji prevladava skandinavski stil. Neke smo stvari pokušali u jedan dan riješiti videoanalizom, međutim to tako ne ide. Za to je potreban puno jači trening. Borili su se, čestitam svojim momcima. Dali su sve od sebe. Zadovoljan sam sa svim svojim igračima i ponašanjem. Trenutno je očito, i moramo biti realni, da se u ovom trenutku nismo mogli nositi s Danskom, zaključio je Lisica.

Na kraju Švedska je finalu pobijedila Island 32:27, tako da je Švedska zlatna, Island srebrni a Danska brončana na kadetskom EP u rukometu.

Komentari