Iako su neki sportski savezi, poput Hrvatskog odbojkaškog saveza, završili prekinutu sezonu i progasili prvenstvo završenim, te zaključili rang ljestvicu klubova prema zatečenom stanju, Hrvatski rukometni savez donio je, za sada, samo odluku o odgodi prvenstva.

Odlukom svjetske i europske rukometne federacije odgođene su kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. koje je trebala igrati ženska reprezentacija, odnosno kvalifikacije za Olimpijske igre koje je trebala igrati muška reprezentacije. 

U Hrvatskom rukometnom savezu, podsjećamo 12. ožujka donijeli su odluku o odgodi prvenstva: "Dragi prijatelji rukometa, sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj i proglašenoj pandemiji bolesti korona virusa (COVID 19), od strane Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), a u interesu zaštite sportaša pod okriljem Hrvatskog rukometnog saveza (HRS-a), te naših vjernih navijača, HRS po preporuci Središnjeg državnog ureda (SDUŠ) i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), od danas, 12. ožujka do 1. travnja 2020. godine obustavlja sva natjecanja, u svim kategorijama u nacionalnim ligama, kao i u svim natjecanjima u kojima bi hrvatski klubovi ili nacionalne reprezentacije bili domaćini. Ova odluka stupa na snagu odmah po objavi. Sve zainteresirane javnosti, bit će na vrijeme obaviještene o daljnjem razvoju događaja."  Za sada iz HRS-a nema novih obavijesti tako da su rukometaši i rukometašice i dalje u neizvjesnosti što se tiče nastavka natjecanja, pa tako i rukometaši GRK Varaždin 1930 te rukometašice ŽRK Koka..

 

Ključne riječi: grk varaždin 1930, rukomet, Rukomet, sport,

Komentari

21.03.2020. 18:54h Zadnja izmjena: 21.03.2020. 19:22