'ogroman doprinos'

Hrvatsko društvo logoraša održalo godišnju izvještajnu skupštinu

Objavljeno: 22.05.2023. 13:19

Zadnja izmjena: 22.05.2023. 13:23

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, podružnice Varaždinske županije održalo je svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj su nazočni i mnogobrojni pripadnici ostalih braniteljskih i stradalničkih udruga s područja županije.

Kako je naglasio predsjednik podružnice Damir Makovec , članovi su u prethodnoj godini imali veliki broj aktivnosti te su u suradnji s drugim udrugama i lokalnim te državnim vlastima obilježavali niz datuma vezanih za značajne događaje iz Domovinskog rata.

- Najznačajnije aktivnosti koje provodimo su tradicionalno splavarenje Vuko-Varaždin kojim spajamo gradove Varaždin i Vukovar, zatim hodočašće logoraša u Mariju Bistricu, biciklijada od Varaždina do Vukovara, a posebno smo ponosni na pomoć i podršku našim članovima- rekao je Makovec

Podršku radu udruge dao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je naglasio važnost djelovanja ove udruge kroz koju se promiču vrijednosti Domovinskog rata.

- Uvijek vas je lijepo vidjeti, podružiti se i prisjetiti se vašeg doprinosa u stvaranju i izgradnji naše domovine. Taj doprinos je ogroman. Od 2. svjetskog rata pa do tada na tlu Evrope nije zabilježeno toliko stradavanja, uništavanja i razaranja. Osim što ste svemu tome svjedočili u opkoljenom Vukovaru, braneći ga do zadnjeg dana, prošli ste i strahote srpskih koncentracijskih logora. Nakon proživljenih svih tih strahota trebalo je upornosti i htijenja vratiti se normalnom životu – rekao je Stričak.

Komentari