za zainteresirane

Hrvatsko planinarsko društvo „Ivančica“ organizira Opću planinarsku školu

Objavljeno: 23.01.2023. 09:30

Zadnja izmjena: 23.01.2023. 09:30

Hrvatsko planinarsko društvo „Ivančica“ iz Ivanca u razdoblju od 28. 2. do 4. 6. 2023. godine organizira Opću planinarsku školu. Škola polaznicima pruža stjecanje znanja i vještina iz područja planinarstva koja su nužna za sigurno kretanje i boravak u planinama.

Predavanja će se održavati u osam termina utorkom od 19.00 do 21.00 sat u prostorijama HPD „Ivančica“ u Ivancu, Gajeva ulica 13/3. Nastavne teme su: planinarstvo, povijest planinarstva, planine, oprema, korištenje tehničke opreme, pripreme za odlazak u planinu, kretanje u planinama, orijentacija, boravak u planinama, osnove speleologije, zaštita prirode, meteorologija, opasnosti u planinama, spašavanje u planini i HGSS i prva pomoć.

Praktični dio (vježbe) održavat će se vikendima u okviru izleta na: Strahinjčicu, Ivančicu, Kalnik, Klek, Ravnu goru, Samoborsko gorje i Kamniško-savinjske alpe.

Polaznici koji uspješno završe školu, dobit će diplome HPS-a o završenoj Općoj planinarskoj školi koja je uvjet za daljnje školovanje i usavršavanje u specijalističkim djelatnostima u planinarstvu. U školu se mogu upisati svi punoljetni građani/ke, uz uvjet da su članovi planinarske udruge članice HPS-a (moguće učlanjenje početkom škole). Za uspješan završetak škole potrebno je prisustvovati na 70 % predavanja i vježbi (izleta).

Kotizacija je 15,00 eura.

Provoditelji škole su vodiči-instruktori HPS-a, planinarski vodiči HPS-a, spasioci HGSS-a, speleolozi i drugi stručnjaci određenih područja. Voditelj škole je planinarski vodič i instruktor Dubravko Pejnović.

POČETAK ŠKOLE: 28. veljače 2023. godine (utorak) u 19.00 sati - prostorije HPD „Ivančica“ Ivanec, Gajeva ulica 13/3.

Prijave se primaju do početka škole ili popunjavanja predviđenog broja polaznika:

Dubravko Pejnović, tel. 098/1760846, e-mail: [email protected]

Komentari