HSLS traži ostavku Habuša, Kosor našla paralelu s Čačićem

Objavljeno: 12.11.2011. 20:34

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Zbog jučerašnje prometne nesreće, koju je vozeći službeno vozilo pod utjecajem alkohola skrivio varaždinski gradonačelnik Habuš, HSLS-ovci traže ostavku.

Varaždinski HSLS oglasio se povodom prometne nesreće koju je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, vozeći službeni Audi A6, skrivio pod utjecajem alkohola.

>> Habuš s 1,58 promila alkohola skrivio prometnu nesreću

- Prometne nezgode mogu se dogoditi svakome, međutim varaždinski gradonačelnik Goran Habuš pokazao je ozbiljnu neodgovornost kada je službenim automobilom upravljao u alkoholiziranom stanju i time prouzrokovao prometnu nezgodu - stoji u priopćenju HSLS-a koje potpisuje Dragutin Kranjčec, potpredsednik stranke.

Navodi se da srećom nitko nije teže stradao, no iz HSLS-a napominju da je Habuš svojim neodgovornim ponašanjem ugrozio sigurnost građana.

- Za to bi morao snositi posljedice i ponuditi svoju ostavku - stoji na kraju prioćenja.

Premijerka i šefica HDZ-a Jadranka Kosor u Vukovaru je pak, odgovarajući na pitanje novinara o nezgodi Habuša, stavila događaj u kontekst prometne nesreće Radimira Čačića u Mađarskoj, prenosi Index.hr.

- Oni tamo u HNS-u imaju dosta takvih primjera - rekla je Kosor dodajući kako će prometovanje Habuša i Čačića otvoriti neka pitanja a građani će donijeti prave odluke važne za građanke i građane Varaždina.

I Gradski odbor HDZ-a najavio je za nedjelju zasebnu tiskovnu konferenciju na temu "Neprimjereno ponašanje gradnačelnika Gorana Habuša", gdje će se očitovati o događaju.

>> HDZ: Habuš mora podnijeti ostavku iz moralnih razloga
>> Goran Habuš: HDZ moj slučaj koristi za napad na Kukuriku koaliciju

U raspravu o događaju možete se uključiti i na našem forumu >>

Komentari