članovi triju županija

HULL Članovi na skupštini saznali korisne informacije o poboljšanju kvalitete života

Objavljeno: 23.02.2017. 18:08

Zadnja izmjena: 23.02.2017. 18:08

Foto: Petra Mlinarić

Uz redovnu skupštinu Hrvatske udruge leukemija i limfomi (HULL), varaždinske podružnice održano je i korisno predavanje na temu 'Suvremena medicina i poboljšanje kvalitete života' koje je održala Nataša Dumbović iz Doma zdravlja Varaždinske županije.

Podružnica u Varaždinu postoji od 2014. godine i obuhvaća tri županije, Koprivničko - križevačku, Međimursku i Varaždinsku te ukupno broji sedamdesetak članova za koje organizira aktivnosti i redovna predavanja korisne i zanimljive tematike.

Dražen Vincek je predsjednik Podružnice u Varaždinu, a uz obavljanje funkcije predsjednika, raduje i činjenica što je u mogućnosti i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

 - Najviše članova imamo iz Varaždina, članarina se ne plaća, a postoji slična Udruga u Međimurju te je nekolicina članova istovremeno evidentirana u obje udruge. - rekao je Dražen Vincek i pritom nadodao kako udruga provodi razne aktivnosti za svoje članove.

- Na državnoj razini provodimo dva velika programa, a to su 'Znanjem do zdravlja' i 'Imam samo jednu želju'. Kao jedan od većih središta udruge u Hrvatskoj dovodimo vodeće hematologe i liječnike i nastojimo da se približe onim oboljelima na području gdje žive. Predavanja održavamo na mjesečnoj razini, što nam uvelike olakšava činjenica što smo od jeseni u svojim prostorijama. - rekao je Vincek.

 

Komentari