radost darivanja

FOTO: Školarce i vrtićarce Brezničkog Huma Sveti Nikola 'zatrpao' darovima

Objavljeno: 07.12.2018. 16:10

Zadnja izmjena: 07.12.2018. 16:42

Najmlađi žitelji Brezničkog Huma, polaznici vrtića i osnovne škole, ovih su dana osjetili radost darivanja uz blagdan omiljenoga sveca – Svetoga Nikole. 

Sveti je Nikola posjetio vrtić Čarobna šuma te najmlađe iznenadio slatkim paketima, a djeca su u druženju s omiljenim svecem plesala, pjevala i crtala. Povodom dana Svetoga Ambrozija zaštitnika pčelara, koji obilježavamo 7. prosinca, Čarobnu su šumu posjetili pčelari Udruge Medarica iz Novog Marofa te im donirali med, a u znak zahvalnosti djeca su gostima naslikala rad s košnicom i pčelama.

Za školarce Huma i Šćepanja u suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom organizirana je Večer matematike u kojoj je sudjelovalo 400 učenika, roditelja i učitelja. Učenike su obišli Sveti Nikola i Krampus, ostavivši im tom prilikom darove ispred učionica, koje je za svu školsku djecu, kao i za polaznike predškole, osigurala Općina Breznički Hum.

Na školskom Božićnom Sajmu školarci su uredili prodajne štandove s božićnim ukrasima i mirisnim kolačima, a sav prihod od donacija bio je namijenjen pomoći u liječenju bolesne učenice ove škole. Predblagdansko darivanje nastavljeno je u petak 7. prosinca, kada je u sklopu projekta „Medni dan“ ravnateljica brezničkohumske škole Vesna Ivančan svim učenicima matične i područne škole podijelila prigodne pakete s teglicama meda domaćih proizvođača. 

Komentari