Humanitarna priredba HRT-a za Regionalni centar za djecu s posebnim potrebama

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 17.10.2013. 07:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Udruga za sindrom Down Međimurske županije

U medijskom projektu "Uz nas niste sami" za 2013. godinu  Hrvatska radiotelevizija prati, a Udruga za sindrom Down Međimurske županije organizira vrijedan humanitarni projekt pod nazivom "Ne mogu mi(je)njat boju neba".

Tako će se u subotu, 19. lipnja na Drugom programu HTV-a i HR-a izravno prenositi priredba iz studija HRT-a na Prisavlju s početkom u 20 sati uz organizirani pozivni centar s poznatim osobama, koje će se javljati na humanitarni telefon 060 9009, kako bi se prikupila potrebna sredstva za Regionalni centar.

Cilj projekta je prikupiti sredstva za osnivanje Regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama, čije bi sjedište bilo u Međimurskoj županiji, za potrebe djece iz triju županija Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke.

Regionalni centar obuhvaćao bi dvoranu za terapijsko jahanje, otvoreno jahalište, senzoričku sobu, prostorije namijenjene za provođenje terapijskih i rehabilitacijskih postupaka, prostor za druženje članova Regionalnog centra, dnevni boravak, a osnovala bi se i Zaklade za djecu s posebnim potrebama.

Na području Međimurske, Varaždinske županije s oko 424 tisuće stanovnika ne postoji institucija koja bi na taj način pomagala djeci s posebnim potrebama kojih je 1193 . Kroz humanitarnu večer govorit će se o problemima djece sa sindromom Down i važnosti terapijskog jahanja.
Humanitarni projekt "Ne mogu mi(je)njat boju neba" pokrenula je Udruga za sindrom Down Međimurske županije u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje Čakovec i gradom Varaždinom, a cilje je osnivanje Regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama - i za djecu s Downovim sindromom i za svu ostalu djecu s posebnim potrebama.

Komentari