općina bednja

Hvalevrijedan projekt se nastavlja: Općini Bednja za treću fazu projekta Zaželi dodijeljeno 740 tisuća kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.08.2022. 13:55

Zadnja izmjena: 25.08.2022. 13:56

Hvalevrijedan projekt „ZAŽELI biti zaposlena žena” na području Općine Bednja se nastavlja. Potvrđeno je to ovih dana odlukom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike o dodjeli bespovratnih sredstva u iznosu od preko 740 tisuća kuna.

Riječ je o trećoj fazi ovog hvalevrijednog projekta čiji je cilj zapošljavanje teško zapošljivih žena i unapređenje njihovog statusa na tržištu rada. Provodit će ga Općina Bednja zajedno s partnerima – Općinom Vinica, Centrom za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Varaždin i Centrom za socijalnu skrb Varaždin, a Ministarstvo će ga financirati u stopostotnom iznosu.

Zahvalivši Ministarstvu na dodjeli sredstava, načelnik Bednje Damir Poljak naglasio je kako se radi o vrijednom i humanom projektu.

- Projekt Zaželi ima dvostruku vrijednost. On s jedne strane znači zapošljavanje teškog zapošljivih žena iz marginalnih skupina našeg društva koje će zahvaljujući ovom projektu dobiti svoju šansu na tržištu rada, a s druge strane, vrijedan je zato što će se brinuti o osobama treće životne dobi, za naše starije i nemoćne sumještane koji se nalaze u teškim socijalnim i obiteljskim okolnostima – rekao je Poljak.

Žene koje će biti zaposlene u sklopu treće faze projekta Zaželi, korisnicima o kojima će brinuti olakšat će svakodnevicu.

- Ponekad je i jedna topla riječ dovoljna da se ljudi kojima je pomoć prijeko potrebna podsjete da nisu sami te da su i oni dio našeg društva. Upravo zbog toga je ovaj projekt toliko značajan i važan i zaista smo sretni što će on imati svoj nastavak – zaključio je Poljak.

Komentari