darovali najpotrebitije

Hvalevrijedna akcija studenata Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever

Objavljeno: 11.01.2022. 13:44

Zadnja izmjena: 11.01.2022. 14:05

Studenti preddiplomskog i diplomskog studija Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever ponovno su darovali najpotrebitije tijekom predblagdanskog i blagdanskog razdoblja krajem prošle i početkom ove godine.

Studenti su osmislili i predložili nekoliko akcija volontiranja te prikupili novčane donacije za brojne ustanove. Tako su studenti prve i druge godine preddiplomskog studija već drugu godinu zaredom skupili donacije za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra. Studenti treće godine preddiplomskog studija odlučili su, pak, prikupiti donacije za potrepštine koje su darivali Udruzi udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije.

Studenti prve godine diplomskog studija svojim su darovima odlučili razveseliti djecu i mlade u SOS dječjem selu Lekenik. Također, nisu zaboravili ni na životinje u ovo predblagdansko vrijeme te su skupili donacije za Udrugu za zaštitu životinja "Životni zov".

Studenti druge godine diplomskog studija donirali su, pak, stvari koje su potrebne Kući ljubavi u Zagrebu – u kojoj su smještene trudnice i nezbrinute majke s novorođenčadi i djecom do tri godine. Osim toga, donirali su pakete s potrepštinama Gradskom društvu crvenog križa Varaždin kako bi isti stigli do najpotrebitijih osoba starije dobi u Varaždinskoj županiji.

Komentari