dobar početak

I. OŠ Varaždin u novu školsku godinu ulazi s čak pet Erasmus projekta

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.08.2017. 15:13

Zadnja izmjena: 24.08.2017. 16:13

Završetkom školskih praznika i povratkom u škole, djelatnici I. OŠ Varaždin školsku godinu 2017./2018. započinju sa čak pet Erasmus projekata, dva eTwinning seminara u sklopu mobilnosti te odobrenim TCA kontaktnim seminarom organiziranim od strane Agencije za mobilnost i programe EU.

Od postojećih Erasmus projekata, dosad se uspješno realiziraju Erasmus KA1 „Modernizacija rada i osuvremenjivanje nastavnog procesa I. OŠ Varaždin i Erasmus KA2 „Ukrotimo kompetence 21. stoletja“ pod vodstvom koordinatorice dr.sc. Tee Pavičić Zajec te Erasmus KA2 projekat „Science Technology Art Engineering Mathematics Laboratory“ kojeg vodi učitelj tehničke kulture Ivica Kolarić.

Osim dosadašnjih projekata, škola od rujna kreće sa realizacijom još jednog Erasmus KA2 projekta pod nazivom „Connected with the Environment“ u kojem će sudjelovati partneri iz Poljske, Grčke, Austrije i Slovenije, a koordinatorica ovog projekta bit će Draženka Kolonić, učiteljica savjetnica i koordinatorica Eko škole. Također, I. OŠ Varaždin sudjelovati će u još jednom Erasmus KA1 projektu gdje će kao škola domaćin u studenome ugostiti učitelje iz Španjolske koji će kroz primjer dobre prakse naučiti od učitelja I. OŠ Varaždin kako koristiti tehnologiju u nastavi i u obrazovne svrhe.

Osim spomenutih Erasmus projekata, djelatnici škole aktivno su uključeni u eTwinning projekte i usavršavanja. Početkom školske godine, učiteljica Draženka Kolonić stručno će se usavršavati u Francuskoj, dok dr.sc. Tea Pavičić Zajec na stručni seminar i međunarodnu konferenciju odlazi u Češku i na Maltu.

I. OŠ Varaždin dosad je ostvarila partnerske odnose s učiteljima iz Slovenije, Švedske, Italije, Poljske, Austrije, Grčke i Španjolske, a osim učitelja, na mobilnosti i programe učenja uključeni su i učenici škole. 

Komentari