erasmus ka2 projekt

I. OSNOVNA ŠKOLA Učiteljima je predstavljen prvi modul obrazovanja

Objavljeno: 26.02.2017. 10:31

Zadnja izmjena: 26.02.2017. 10:31

Foto: I. osnovna škola

Kao rezultat ERASMUS KA2 projekta I. OŠ Varaždin i OŠ Bistrice ob Sotli, nedavno je  predstavljen prvi od ukupno tri modula obrazovanja. Modul obrazovanja predstavljen je učiteljima I. OŠ Varaždin, a podrazumijeva korištenje IKT alata u uvodnom dijelu sata s ciljem motivacije učenika za nastavne sadržaje određenog predmeta.

Na predstavljanju modula obrazovanja prisustvovali su glavni partneri projekta iz Slovenije na čelu s ravnateljem OŠ Bistrica ob Sotli, Bogomirom Marčinkovićem, a učitelji koji su sudjelovali u izboru IKT alata prošli su europske edukacije o korištenju tableta u nastavi.

Modul obrazovanja sastoji se od četiri obrazovna alata (Plickers, Kahoot, Nearpod i QR code) a predstavljale su ih učiteljice I. OŠ i članice projektnog tima Draženka Kolonić, Sonja Tušek Podobnik, Stella Kulaš i Verica Šilec.

- Učiteljice već koriste spomenute alate u nastavi i vrlo su zadovoljne njihovim učinkom na motivaciju učenika te reakcijom samih učenika na nastavnom satu. Učenici aktivnije sudjeluju u aktivnostima, a nastavni sadržaji su im zanimljiviji kada se prezentiraju pomoću tehnologije – naglasila je koordinatorica projekta Tea Pavičić Zajec.

- S modernizacijom nastave škola je krenula još 2014. godine, a dobivanjem ovog projekta svakako smo napravili veliki iskorak u osuvremenjavanju nastavnog procesa. Škola sada ima oko 40-tak tablet računala i 8 pametnih ploča, a učitelji su motivirani te se redovito educiraju i na taj način stiču potrebna iskustva i kompetencije – rekla je ravnateljica škole Karmen  Hans – Jalšovec.  

Komentari