dođite i informirajte se

Čistoća se i ove godine predstavlja na Adventu u Varaždinu u informativnoj kućici

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.12.2018. 13:36

Zadnja izmjena: 05.12.2018. 14:38

Trgovačko društvo Čistoća i ove se godine predstavlja se Varaždincima i gostima na Adventu u Varaždinu u informativnoj kućici u Gajevoj ulici, a direktor Davor Skroza ističe da je namjera građane upoznati s načinom i važnošću razvrstavanja otpada.

Kako poručuju iz Čistoće,  ove će godine imati  i partnere, a to su Socijalna zadruga Humana nova s kojom će Čistoća od iduće godine započeti rješavati problem zbrinjavanja otpadnog tekstila za ovaj dio sjeverozapadne Hrvatske te Udruga Sklonište dobrote iz Čakovca koja se već godinama brine o napuštenim mačkama kako na području Međimurske tako i na području naše županije, a informacije za udomljavanje mačića građani mogu dobiti na info kućici u Gajevoj ulici.

Prvog dana manifestacije „Advent u Varaždinu“ informativni prostor Čistoće u Gajevoj ulici posjetio je i zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar koji je napomenuo kako je inspekcijski nadzor utvrdio da  Grad Varaždin u potpunosti primjenjuje i Zakon i Uredbu novog načina prikupljanja otpada u svim odredbama.

-Mi smo, naravno, analizirali efekte ovih prvih mjeseci i dali smo prijedlog za promjenu postojeće Odluke kojim bi za višestambene zgrade umanjili račune za oko 17 kuna. Građani u savjetovanju mogu dati prijedloge i primjedbe, ali moramo imati na umu da se građanima ne smije smanjiti dosadašnji standard i kvaliteta usluge, treba raditi na podizanju kvalitete. Koristim priliku da najavim da Grad ide s izgradnjom podzemnih kontejnera u POS naselju, a bit će ih iduće godine još po gradu. S cijenom ćemo se i dalje „boriti“ kako bi bila što pristupačnija građanima“, rekao je zamjenik gradonačelnika Avar.

Komentari