I ove godine u Ludbregu Božićni sajam "Cinkuš adventski"

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 07.12.2013. 15:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: iliustracija

"Cinkuš Adventski – radost darivanja" naziv je Božićnog sajma koji će se ove godine po prvi puta održati na drugoj lokaciji, odnosno na Gradskoj tržnici.

Kulturno-umjetnički dio programa održat će se u subotu 21. prosinca od 10 sati. U programu će sudjelovati ludbreške udruge, vrtići, dok će biti i široke ponude na štandovima. Nastojat ćemo kreirati ugodnu božićnu atmosferu i kroz program koji priređuju sudionici stvoriti ozračje radosti i svečanosti – rekla je predsjednica organizacijskog odbora manifestacije Andreja Horvat.

Inače, program je koncipiran u dva dijela. Prvi će trajati od 10 do 13 sati, a drugi od 15 do 18 sati. Tradicionalno sajam će zaključiti Odred izviđača Ludbreg koji će donijeti Bethlemsko svjetlo. 

Na štandovima će svoju ponudu predstaviti tridesetak izlagača, a bit će tu ručnih radova, prigodnog božićnog asortimana, slatkiša, meda, sireva te vina. Posjetitelji će se moći zagrijati uz kuhani čaj ili kuhano vino "Poštenjak".

– Nastojimo se okrenuti ponovo tradiciji. Naši tradicionalni običaji toliko su vrijedni, a u posljednje vrijeme stavljamo ih u drugi plan. Sijemo božićnu pšenicu iz navike, a adventski vijenac postaje samo ukras. Želimo podsjetiti na jednostavnost, ali opet čaroliju papirnatih lančića u bojama, zlatne i srebrne, svilenih bombona – poručila je jedna od članica organizacijskog odbora Darinka Rajh.

Na Gradskoj tržnici moći će se kupiti i božićne jelke uz mogućnost dostave, i to – kočijom! 

Komentari