13.smotra

I ove godine u Maruševcu održana Županijska smotra tamburaških orkestara i sastava

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.05.2019. 14:25

Zadnja izmjena: 28.05.2019. 14:32

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i KUD "Klaruš" Maruševec održana je 13. županijska smotra tamburaških orkestara i sastava Varaždinske županije.

Na samom otvaranju smotre, okupljenima su se obratili Đurđica Garvanović-Porobija, ravnateljica Srednje škole Maruševec dok je načelnik Damir Šprem istaknuo zadovoljstvo što se županijska smotra ponovo održava u Općini Maruševec i poželio svim izvođačima puno uspjeha u natjecanju.

U natjecateljskom dijelu, a u skladu s pravilima Hrvatskog sabora kulture nastupili su Tamburaški sastav KUD-a "Klaruš" Maruševec, Tamburaški sastav Centra tradicijske kulture Varaždin, Tamburaški sastav KUD-a "Toplice" Varaždinske Toplice te Tamburaški orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin.S obzirom na kvalitetu izvedbi svih sudionika u natjecateljskom dijelu, selektor Petar Varga odlučio je odlučio da se svi predstave i na Državnom susretu tamburaških orkestara i sastava početkom studenog ove godine u Dugom Selu.

Program 13. županijske smotre tamburaških orkestara i sastava Varaždinske županije pratili su i zamjenik načelnika Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar i ravnatelj Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec Tomislav Vincek.

Komentari