mjesečne stipendije

I ove godine učeničke stipendije srednjoškolcima koji se školuju za turističko-ugostiteljska zanimanja

Objavljeno: 07.10.2018. 16:38

Zadnja izmjena: 07.10.2018. 16:44

Srednjoškolci koji se školuju za turističko-ugostiteljska zanimanja i ove će školske godine 2018./2019., moći pretendirati za 500 kuna mjesečne stipendije.

Obrtnička komora Varaždinske županije uz sufinanciranje Varaždinske Županije i Ministarstva turizma, desetu godinu zaredom dodjeljuje učeničke stipendije za turističko-ugostiteljska zanimanja, a prednost pri izboru imat će budući kuhari i konobari.

Izbor stipendista ovisiti će o uspjehu učenika u prethodna dva razreda (prosjek ocjena najmanje 3,00) te materijalnim prilikama obitelji, a na natječaj se ne mogu javiti učenici koju stipendiju već primaju po nekoj drugoj osnovi.

- Zadatak Komore je rad na budućnosti obrtništva, a bez kvalitetnih i educiranih kadrova, obrtništvo kao i cijelo gospodarstvo, budućnosti nema - rekao je Mario Milak, predsjednik Obrtničke komore, te nastavio:

- Zbog toga je primarno privući učenike u strukovne škole, a stipendije su jedan od dodatnih bonusa upisa deficitarnih zanimanja. Aktualna nas situacija dovodi do apsurda; podcjenjivanje obrtničkih zanimanja u vrijeme kad su obrtnici traženi, cijenjeni i dobro plaćeni - zaključio je Mario Milak.

Zainteresirani učenici detalje Natječaja mogu pogledati na web stranicama Obrtničke komore Varaždinske županije...

Komentari