TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

I ove je godine održana kulturno-umjetnička manifestacija "Jesen u Maruševcu"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.11.2019. 10:32

Zadnja izmjena: 25.11.2019. 10:34

U organizaciji KUD-a "Klaruš" Maruševec te uz pokroviteljstvo Općine Maruševec i ove je godine održana kulturno-umjetnička manifestacija "Jesen u Maruševcu". 

Ovogodišnja "Jesen u Maruševcu" bila je u punom smislu folklorno putovanje Hrvatskom u kojem su sudjelovali Varaždinski folklorni ansambl, KUD "Kraluš" Stupnik i KUD "Klaruš" Maruševec. Maruševečka publika u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec uživala je u plesovima Bizovca, Like, Ražanca (zadarsko zaleđe), Baranje, Posavine, Hrvatskog zagorja te bunjevačkih Hrvata. Živopisne i jedinstvene narodne nošnje, pjesme i plesovi te raspoloženi folkloraši, pridonijeli su da i ovogodišnja priredba bude raznolika i zanimljiva. Uz spomenute, tamburaši KUD-a "Klaruš" svojim izvedbama Sofike, Savskih valova, Na saoniku i Beč ostaje Beč oduševili publiku. Predsjednica KUD-a "Klaruš" Maruševec Ana Rehvald zahvalila je sudionicima programa uručivši im prigodne darove i Zahvalnice.

KUD „Klaruš“ Maruševec i ove je godine bio veoma aktivan. Puno je nastupa zabilježeno u  maruševečkom kraju, diljem Varaždinske županije ali i širom Lijepe naše. Na 17. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske u Kutini Klaruši su osvojili 2. mjesto u kategoriji starijih dječjih skupina. Sekcija folklora i tamburaši su nastupali diljem Hrvatske, a sudjelovali su i u snimanju emisije Lijepom našom u Varaždinu. Izvorna sekcija folklora je ove godine po četvrti puta za redom bila najuspješnija na Županijskoj smotri izvornog folklora i po četvrti put je predstavila maruševečke pjesme i plesove na Državnom susretu izvornih folklornih grupa Hrvatske. Klaruši su bili domaćini dvije Županijske smotre, i to smotre puhača i smotre tamburaša.

Okupljene je pozdravio i zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša, koji je istaknuo kako je Općina Maruševec bogata kulturnom baštinom koja se aktivno njeguje, čuva i promovira zahvaljujući članicama i članovima udruga među kojima je svakako i KUD Klaruš, najbolje kulturno-umjetničko društvo u Varaždinskoj županiji ali i šire.

Jesen u Maruševcu pratili su i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar s vijećnicima, ravnatelj Osnovne škole Tomislav Vincek te ravnatelj Srednje škole Maruševec s pravom javnosti Dejan Stanjević.

Komentari