evo detalja

I ove se godine održava 'Holywin' uoči blagdana Svih svetih, ovog puta u Trnovcu

Objavljeno: 29.10.2023. 18:04

Zadnja izmjena: 29.10.2023. 18:06

Foto: Facebook (Mladi Varaždinske biskupije)

Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije u noći uoči svetkovine Svih Svetih i ove godine organizira "Holywin 2023" pod geslom "Mladi prijatelji, ne glavu k zemlji, nego u vis!".

Kako stoji na stranicama Ureda za pastoral mladih, ovogodišnje Bdijenje mladih uoči Svih svetih, tzv. Holywin održat će se u utorak, 31. listopada 2023. godine u crkvi Majke Božje Snježne u Trnovcu. Tema ovogodišnjeg bdijenja je blaženi Alojzije Stepinac, budući da se obilježava 25. obljetnica njegove beatifikacije. 

Od 19:15 bit će prilika za slavlje sakramenta pomirenja, u 19:45 planirano je jedno svjedočanstvo povezano s blaženim Alojzijem. Središnji dio bit će Euharistijsko slavlje u 20:00 sati, nakon kojega slijedi predstava "Optuženi Stepinac" koju izvode mladi Varaždinske biskupije. Bdijenje će biti zaključeno Euharistijskim klanjanjem. 

- Pozivamo sve mlade naše biskupije (i šire) da u zajedničkoj molitvi i pjesmi slavimo Božju veličinu u životu našega Blaženika, da još više upoznamo njegov lik te i sami rastemo na svom putu svetosti - pozivaju iz Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Komentari