Europski projekt

I Preložani biciklirali dionicu od 46 kilometara - sve u sklopu projekta "Bike For Europe"

Objavljeno: 26.09.2018. 09:10

Zadnja izmjena: 26.09.2018. 09:14

Djelatnici međimurskih zdrastvenih ustanova, Policijske uprave međimurske, Gradskog društva Crvenog križa, gradova Čakovca, Preloga i Murskog Središća, sportskih i turističkih zajednica bili su dio biciklističke karavane koja je danas povezala sva tri međimurska grada.

Organizaciju ture od Preloga preko Murskog Središća pa do Čakovca preuzeo je Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije koji se tako uključio u veći europski projekt "Bike For Europe". Kako je rekla voditeljica djelatnosti za javno zdravstvo Renata Kutnjak Kiš riječ je o projektu kojeg je pokrenula Međunarodna organizacija za sport i kulturu ISCA iz Kopenhagena s ciljem promocije  biciklizam kao održivog i aktivnog oblika prijevoza s vrlo povoljnim utjecajem na zdravlja.  

"Dionicu od 46 kilometara odvozili su svi koji su se uključili i time skrenuli pažnju ne samo na biciklizam kao oblik prijevoza već i na važnost kretanja", istaknula je Kutnjak Kiš. Na nju se nadovezala i djelatnica Gradskog društva Crvenog križa Sunčana Glavina Petričević koja je rekla kako bi pozvala i sve druge da se priključe bicikliranju, bilo organiziranom ili u nekoj vlastitoj režiji.  Svi sudionici biciklističke ture kroz međimurska tri grada pohvalili su i ideju i organizaciju te iznjeli mišljenje kako bi trebala postati tradicionalna.

Nisu, samo oni koji su biciklom prošli dobar dio Međimurja uživali. Vesela i radosna su bili i vrtićarci iz međimurskih gradova koji su sudjelovali na "Biciklijadi za najmlađe". Naime, u suradnji s Policijskom upravom međimurskom u svakom od tri grada bile su organizirane biciklijade koje su za cilj imale podučiti djecu o sigurnoj vožnji na dva kotača.  Policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu PU međimurske Irena Branović kazala je kako je povratna rekacija bila odlična i da su djeca naučila puno toga.

Komentari