mladi znanstvenici

I robotičari Srednje škole Ludbreg su sudjelovali na STEM danu u uredu predsjednice

Objavljeno: 03.04.2017. 14:30

Zadnja izmjena: 03.04.2017. 14:30

Foto: Srednja škola Ludbreg

Od brojnih učenika koji su sudjelovali na održanom Danu otvorenih vrata s temom 'Popularizacija STEM područja (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika)' u uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, svoje mjesto našli su i učenici Srednje škole Ludbreg, Antonio Vlahović, Dean Copan, Ivan Jovanović i Vilim Stančin zajedno s mentorom Željkom Posavcom.

 Predsjednica je istaknula potrebu reforme hrvatskog obrazovanja u tom području kako bi se iskoristili potencijali zemlje za gospodarski razvoj.

- Pozornost cijeloga društva sigurno treba neprestano usmjeravati na teme našeg današnjeg druženja, a to su STEM programi i obrazovanje za zanimanja iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematičke znanosti – rekla je predsjednica.

Na STEM danu je sudjelovala cijela reprezentacija robotičara koji sudjeluju na svjetskom RoboCup natjecanju, a osim ludbreške škole iz naše županije su se predstavili i robotičati 1. OŠVaraždin, dok je Prva gimnazija Varaždin također bila pozvana na STEM dan.

 

- Bili su tu i FSB, FER, Institut Ruđer Bošković, PMF i mnogi drugi i sigurno da je jako ugodno naći se u takvom renomiranom društvu ustanova koje su sam vrh obrazovanja u Hrvatskoj ali i šire. Za nas je to poticaj da radimo još više i još bolje sa našim učenicima. Smatram da bih svaka škola trebala preuzeti odgovornost te sve više uvoditi STEM u obrazovanje svojih učenika kao što to čini i Srednja škola Ludbreg – rekao je Željko Posavec.

 

Komentari