I Varaždinska županija prisutna na konferenciji europskih regija i gradova

Objavljeno: 27.09.2012. 12:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

U organizaciji Instituta europskih regija u gradiću Grafeneggu, u Donjoj Austriji  održana je 8. po redu godišnja konferencija europskih regija i gradova.

Cilj godišnjih konferencija je razmjena iskustva i primjera dobre prakse u različitim područjima gospodarstva, politike i socijalnih pitanja.

Ovogodišnja konferencija je okupila brojne političare, ekonomske stručnjake i dvjestotinjak predstavnika regionalnih i lokalnih vlasti iz europskih država.

Tema ovogodišnje konferencije bila je „Prevladavanje regionalnih razlika“, a posebna pozornost posvećena je aktivnom starenju, upravljanju bolnicama i sustavima zdravstvene zaštite, decentraliziranoj opskrbi energijom i prometnoj infrastrukturi.

Konferenciji su prisustvovali  predstavnici diplomatskog zbora, John Dalli, Povjerenik Opće uprave za zdravstvo i zaštitu potrošača, Anton Rop, potpredsjednik Europske investicijske banke, Miklos Szocska, mađarski državni tajnik za zdravstvo, Slaviša Grujić, potpredsjednik Autonomne pokrajine Vojvodina.

Panel diskusijama svoji izlaganjima doprinijeli su i predstavnici Republike Hrvatske. Alen Leverić, pomoćnik ministra gospodarstva zadužen za industrijsku politiku, energetiku i rudarstvo govorio je o decentralizaciji upravljanja energetskih sustavom u Republici Hrvatskoj, a koprivničko-križevački župan, Darko Koren, govorio je o izazovima u regionalnoj prometnoj infrastrukturi.

Godišnjoj konferenciji su prisustvovale i zamjenica župana Varaždinske županije Blanka Glavica-Ječmenica te pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije, Larisa Križan.

Komentari