NACIONALNO NATJECANJE U IVANCU

ICH LESE AUF DEUTSCH - Učenici se natjecali u čitanju naglas na njemačkom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.06.2017. 14:49

Zadnja izmjena: 02.06.2017. 14:53

U ivanečkoj osnovnoj školi održano je nacionalno natjecanje u čitanju naglas na njemačkom jeziku.Tu je privilegiju škola dobila zahvaljujući nizu provedenih aktivnosti vezanih uz popularizaciju njemačkog jezika.

Natjecanje se provodilo u kategorijama učenja njemačkog kao prvog i drugog stranog jezika. U kategoriji prvog stranog jezika pobjedu je odnio Petar Malogorski iz OŠ Gornje Jesenje. U kategoriji drugog stranog jezika pobjednik je Dominik Brekalo iz OŠ „Ljudevit Gaj“ iz Zaprešića. Pobjednici će Hrvatsku zastupati na međunarodnom nivou natjecanja u Beogradu, a tamo će čitati ulomak iz knjige koju su dobili na poklon.

U kulturnom dijelu programa natjecatelje, mentore i prosudbeno povjerenstvo o ivanečkoj osnovnoj školi su informirali učenici Robert Blum i Noah Taourirt koji su kasnije s učiteljicom Suzanom Jagić proveli sve sudionike poučnom stazom Kukuljevićevih.

Osim toga, učenici naše škole iz Prigorca za okupljene su izveli zagorsku narodnu pjesmu Kad procvatu jabuke na Njemačkom jeziku. Naši bivši učenici prikazali su svoju prošlogodišnju predstavu Carevo novo ruho.

 

Komentari