ARENA VARAŽDIN SUZUKI BUMBAR KUP

Identifikacija igrača - uvjet za nastup na Bumbar kupu

Objavljeno: 15.02.2020. 08:25

Zadnja izmjena: 15.02.2020. 08:27

NK Varteks, organizator Arena Varaždin Suzuki Bumbar Kup 2020 žele ostvariti što više pozitivnih ciljeva za vrijeme trajanja turnira. Od dječjeg osmijeha, socijalizacije, međuregionalne sportske suradnje pa sve do multimedijske promocije i prezentacije sponzora.

Od sportskih ciljeva, želja im je, između ostalog, stvoriti ravnopravne uvjete nadmetanja za sve sudionike. Svima je poznato da u dječjim natjecanjima često dolazi do tzv. „švercanja igrača“, odnosno da pojedini treneri ponekad koriste i starije igrače, pa time šalju lošu poruku malim nogometašima, da se do pobjeda može doći i na nesportski način. Međutim u NK Varteks su sigurni da takvi treneri ne dolaze na njihove turnire, ali da bi svi sudionici bili sigurni u to, već nekoliko godina igrači Bumbar kupa za vrijeme turnira nose posebne identifikacijske narukvice.
Cijeli postupak s narukvicama svi će klubovi i treneri pravovremeno dobiti u hodogramu svojeg nastupa, a nalazi se i u Pravilima Bumbar kupa.

Ovdje koristimo priliku da istaknemo dio iz Propozicija Bumbar Kupa vezan za identifikaciju igrača:

Članak 5

45 minuta prije prve utakmice na turniru, trener je dužan pojedinačno predstaviti svoju ekipu Turnirskoj komisiji te za svakog igrača predati neki od identifikacijskih dokumenata sa slikom (sportska iskaznica, putovnica, osobna iskaznica). Igrač bez odgovarajućeg identifikacijskog dokumenta sa slikom - NEĆE MOĆI NASTUPITI NA TURNIRU.

Na popisu treba biti naznačen broj na leđima koji će igrač nositi tijekom cijelog turnira, te datum rođenja svakog igrača.

Svaki prijavljeni igrač dobiti će specijalnu narukvicu, u boji koja odgovara boji određenog godišta na satnici turnira. Narukvica se ne smije skidati do kraja turnira, a suci turnira dužni su narukvice provjeravati (vizualno) pri svakom ulasku igrača u teren.

Članak 6

Ekipe u svojem sastavu mogu imati i gostujuće igraće, ukoliko oni imaju identifikacijski dokument iz kojeg je vidljiv datum rođenja. Trener ekipe jamči da su svi igrači obavili liječnički pregled unutar zadnjih šest mjeseci te imaju pravo nastupa. Sve ekipe nastupaju na vlastitu odgovornost. Protiv trenera i protiv kluba za koje se utvrdi da koriste starije igrače nego je to dozvoljeno ovim propozicijama podnijeti će se prijava nadležnim tijelima ŽNS Varaždin, Hrvatskog nogometnog saveze ili drugog nadležnog saveza. Takav klub biti će i diskvalificiran iz daljnjeg natjecanja.

IZ NK Varteks svima žele dobrodošlicu na Arena Varaždin Suzuki Bumbar Kup 2020, koji će se održati 22. i 23. veljače.

Broj prijavljenih ekipa raste iz dana u dan, zato organizator poziva sve koji žele sudjelovati da se što prije prijave na: [email protected] te na https://forms.gle/TLpsEDbLMNkoAhH97

Komentari