nije više 13%

Idete jutros na kavu? Pročitajte kakve vas cijene čekaju u varaždinskim kafićima nakon dizanja PDV-a

Objavljeno: 02.01.2017. 08:26

Zadnja izmjena: 02.01.2017. 08:27

Foto: Ilustracija

Kao što ste vjerojatno već čuli u više navrata - od 1. siječnja PDV na ugostiteljske usluge povećan je s 13% na standardnih 25%. Mi smo se jutros raspitali u više kafića koliko je to podiglo cijenu kave na koju svi rado odemo.

I ono što smo saznali bilo je za nas malo, ali ugodno iznenađenje. Unatoč povećanju PDV-a, cijene ostaju iste. Naravno, mi nismo mogli provjeriti sve kafiće u gradu, ali smo kod svih koje smo zvali dobili upravo taj odgovor. 

- Oni koji muljaju - oni su nezadovoljni. Kad se spustio PDV, ugostitelji u Dalmaciji nisu spustili cijene, a sada hoće dizati cijene kad se digao PDV. Mi smo imali iste cijene i kad je bio 13% i sad kad je 25%. - izjavio nam je vlasnik jednog kafića koji je htio ostati anoniman.

Možda vas jutros ipak u nekom kafiću dočeka neugodno iznenađenje i popijete jutarnju kavu po višoj cijeni nego dosad. No, dobro je znati da je jedan veliki broj kafića u našem gradu zadržao svoje cijene. Lako ih je pronaći i na miru, bez dodatnih financijskih šokova, ispiti kavu s prijateljem ili sami, kako vam već odgovara.

Komentari