grad čakovec

Idućeg tjedna kreću ljetni sportski kampovi 'Svaki tjedan sport jedan' za osnovnoškolce

Objavljeno: 20.06.2024. 13:14

Zadnja izmjena: 20.06.2024. 13:14

20-a sezona Ljetnih sportskih kampova "Svaki tjedan sport jedan" ove će se godine održati od 24. lipnja do 30. kolovoza, a sportski kampovi u tom serijalu namijenjeni su djeci školskog uzrasta s gradskog područja s ciljem kvalitetnog provođenja ljetnih školskih praznika.

Tijekom dva sata, svakog radnog dana s djecom na kampu rade obrazovani stručnjaci, profesori TZK, apsolventi kineziologije i stručni treneri. Kako su na konferenciji za novinare rekli gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, tajnik ZSUGČ Tomica Jakopec i proslavljeni hrvatski olimpijac Filip Ude, za djecu su ovog ljeta na rasporedu 22 kampa i 18 različitih sportova, a prvi kampovi počinju već u ponedjeljak, 24. lipnja kada serijal za ovu godinu otvaraju plivanje, košarka i rukomet.

- Cilj nam je da djeci iz Čakovca ali i cijelog Međimurja ljetne praznike učinimo nezaboravnim i ispunjenim kvalitetnim sportskim aktivnostima. Pod stručnim vodstvom iskusnih trenera i pedagoga te studenata kineziologije, djeca će i ove godine imati priliku ne samo usavršavati svoje vještine u omiljenom sportu, već i upoznati nove prijatelje, uživati u druženju i na zdrav načinu provoditi slobodno vrijeme - rekla je Cividini.

Kampovi se održavaju se od 24. lipnja do 30. kolovoza, a prvi  na rasporedu su kampovi iz plivanja, odbojke na pijesku i košarke. Za sudionike s područja Grada Čakovca cijena iznosi 15 eura, a za ostale 25 eura, a ona pokriva sudjelovanje na svim sportskim borilištima te svaki sudionik dobiva majicu i bočicu za vodu te napitke. 

Komentari