vremenska prognoza

Ovog tjedna temperature i do 9 Celzijusa, te još nešto

Objavljeno: 10.12.2023. 09:53

Zadnja izmjena: 11.12.2023. 04:54

Foto: Arhiva

Iako je noćas padala kiša pa potom i malo snijega, u tjednu koji je pred nama, prema najavama meterologa, novih pahulja snijega ne bi trebalo biti, a očekuju nas i temperature do 9 stupnja Celzijevih.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas do kraja dana temperature će rasti do najviše 2 stupnja Celzijevih, a bit će pretežno oblačko uz tek pokoju zraku sunca u popodnevnim satima. Sutra će već od jutra puhati slab do umjeren jugozapadnjak, zbog kojeg će temperatura zraka rasti i do 8 stupnja, a tijekom dana bit će oblačno uz kraća sunčana razdoblja.

Utorak donosi sunce i temperature do 9 stupnja Celzijevih, no već navečer slijedi ponovna naoblaka i slab do umjeren jugozapadnjak. Srijeda donosi ponovno pogoršanje vremena - već od ranih jutarnjih sati padat će umjerena količina kiše, no temperature će i dalje biti "u plusu", odnosno od 4 do 6 stupnja. Slična vremenska prognoza najavljena je i za prvu polovicu četvrtka, dok će popodne doći do blagog razvedravanja i kraća sunčana razdoblja.

Idući vikend slijedi ponovno razvedravanje uz sunce tijekom cijelog petka i subote, no zbog umjerenog do jakog sjeverca temperature ipak neće rasti više od 4 stupnja Celzijevih.

Komentari