grad ludbreg

Idućeg vikenda popularna trail utrka na tri staze kroz ludbreške i kalničke brežuljke

Objavljeno: 28.02.2024. 17:32

Zadnja izmjena: 28.02.2024. 17:32

Već četvrtu godinu za redom grad Ludbreg poznat kao "Centar svijeta" i njegova okolica zovu proljeće i postaju jedno od središta rekreacije, aktivnog života i boravka u prirodi.

Za to je zaslužan "Welcome Spring festival" koji će kroz četiri vikenda u ožujku okupiti zaljubljenike u sport i boravak na otvorenom. Tijekom ožujka Ludbreg i dinamični krajolik koji ga okružuje postaje mjesto za niz uzbudljivih, zanimljivih i inspirativnih outdoor događanja, a jedno od njih je CrazyHill Trail koji će se održati 9.3.2024. u organizaciji ŠRD BSV Ludbreg.

Crazy Hill je poznata i popularna trail utrka koja se trči na tri uzbudljive staze koje prolaze kroz prekrasne krajolike ludbreških i kalničkih brežuljaka i šuma. Staze se razlikuju po duljini i zahtjevnosti tako da svi tipovi trail trkača mogu naći izazov koji odgovara njihovim željama i fizičkoj spremi.

Utrka počinje i završava u samom centru Ludbrega, na Otoku mladosti, gdje nakon utrke slijedi druženje i zabava. Crvena (RED) staza duga je 34 km, ima ukupno 1.040 m visinske razlike i namijenjena je iskusnijim i naprednijim trkačima. Plava (BLUE), duga 16 km s 415 m visinske razlike i zelena (GREEN) dugačka 10 km i 215 m visinske razlike prilagođene su rekreativcima odnosno natjecateljima željnima dobre zabave uz nešto laganiji izazove. Sve tri staze su u potpunosti označene, prolaze šumskim putevima i makadamom, a na svakoj od njih organizirat će se punktovi za okrjepu.

Komentari