ljubav prema čitanju

Idući tjedan se u Ludbregu osnovnoškolci natječu u čitanju naglas

Objavljeno: 23.10.2016. 13:35

Foto: Gradska knjižnica Ludbreg

U utorak i četvrtak, 25. i 27. listopada, Knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner u Kinodvorani centra za kulturu organizira natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda.

Natjecanje će se se početi od 17 sati, u utorak za učenike od 3. do 5. razreda, a u četvrtak za učenike od 6. do 8. razreda, dok je za posjetitelje organiziran i popratni program u kojem će se odvijati nekoliko predstava za djecu.

Ovogodišnje natjecanje je četvrto zaredom koje organizira Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner iz Ludbrega, a u kojem natjecatelji predstavljaju knjigu po vlastitom izboru, uz preporuku učitelja mentora, školskog ili dječjeg knjižničara, a u obzir dolaze isključivo prozna djela hrvatske i strane književnosti primjerena uzrastu natjecatelja.

 Ova vrijedna nacionalna akcija organizira se s ciljem poticanja i popularizacije knjiga, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanju, unapređenja čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanja čitanja kao temelja obrazovanja i poticanja usmenog izražavanja.

Komentari