GRAD ČAKOVEC

Idući tjedan vrata otvara Dječji vrtić „Bambi“ u Čakovcu

Objavljeno: 15.04.2021. 18:42

Zadnja izmjena: 15.04.2021. 18:43

Nakon više godina u kojem je u prostorima Područnog odjela „Bambi“ u Čakovcu radila privatna predškolska ustanova koja se tijekom prošlog ljeta preselila u nove prostore, u vrtić u čakovečkoj Ulici bana Josipa Jelačića ponovno počinje raditi pod okriljem Dječjeg vrtića „Cipelica“. Naime, od ponedjeljka 19. travnja u njemu će biti smještene dvije jasličke i jedna vrtićka skupina.

Radovi na uređenju ovog predškolskog objekta trajali su nekoliko mjeseci. U radove i novu opremu uloženo je 280 tisuća kuna, tako da se u Područni odjel „Bambi“ sada može uključiti 50 mališana s područja Grada Čakovca. U jasličke skupine bit će smješteno ukupno 26 mališana, isključivo s liste čekanja. U vrtićku skupinu, kapaciteta 24 djece, također će se smjestiti djeca koja su prijavljena na listi čekanja, a dosad nisu polazila niti jednu predškolsku ustanovu. O djeci u „Bambiju“ će skrbiti četiri odgajateljice, jedna spremačica i jedna pomoćna kuharica. Radno vrijeme bit će od 6:00 do 17:30.

Grad Čakovec je u nacionalnim okvirima prepoznat kao sredina koja mnogo ulaže u obrazovanje. Na području Čakovca djeluju dvije javne vrtićke ustanove, svaka s pet područnih jedinica, pet privatnih vrtića je jedne jaslice kojima je osnivač vjerska zajednica. U vrtiće na području Grada smješteno je preko 80 posto djece dobi od 3 do 6 godina, što je odličan rezultat. To pokazuje i da su roditelji svjesni važnosti što ranije socijalizacije djece te uključivanja u obrazovne programe. Polaznost jasličkih programa je manja, no ubrzano otvaranje novih kapaciteta, te interes roditelja za smještaj djece u jaslice pokazuje da će i broj polaznika u dobi od 1. do 3. godine života uskoro izjednačiti s europskim prosjekom.

Komentari