MNK NOVI MAROF

Igrači MNK Novi Marof u karanteni jer je jedan igrač MNK Murter pozitivan na koronu

Objavljeno: 16.07.2020. 19:10

Zadnja izmjena: 16.07.2020. 19:13

Jučer je u MNK Novi Marof stigla neugodna vijest. Naime, igrač MNK Murter s kojim je MNK Novi Marof igrao kvalifikacije za popunu Prve futsal lige pozitivan na koronu.

Novi Marof i Murter igrali su susret 3. srpnja u Sutinskim vrelima, a prema tvrdnjama Crofutsal igrač Murtera još dva dana ranije imao je blago povišenu temperaturu, te je osjećao slabost. "No ipak, liječnik je odobrio igraču odlazak u Zagreb, a osjećaj slabosti i umora nagnao je igrača da obavi serološko testiranje čiji je nalaz bio negativan. Dan nakon dvoboja protiv Novog Marofa, Murter je igrao protiv Osijeka, čime su otočani zaključili svoju epizodu u Sutinskim vrelima. U četvrtak 9. srpnja Murter je u solinskoj Bilankuši igrao dvoboj dodatnih kvalifikacija za popunu 1. HMNL protiv splitskog Universitasa, a glavni protagonist naše priče se osjećao dobro, te je nastupio u spomenutom dvoboju. No dan kasnije gubi osjet okusa i mirisa, te je u ponedjeljak podvrgnut testiranju na korona-virus, koji se pokazao pozitivnim."

U MNK Novi Marof vrlo su neugodno iznenađeni ovom informacijom i svih 14 igrača je stavljeno u samoizolaciju. Ona im izlazi sutra, ali u međuvremenu, dok nisu saznali da je igrač Murtera pozitivan, oni su bili u kontaktu s drugima, a između ostalog nastupili su i na malonogometnom turniru "Anđelko Herjavec".

- Nitko od naših igrača nema nikakve simptome i svi se osjećaju dobro, rekao je predsjednik MNK Novi Marof Dragutin Đakmanec ali je naglasio da je žalosno je da su liječničke službe dozvolile igraču koji je dva dana prije utakmice zatražio pomoć kod liječnika, da nastupi na kvalifikacijama.

- Mislim da Savez treba proučiti što se ovdje dogodilo i tko je zakazao, jer je netko doveo u vrlo neugodnu situaciju i igrače i vodstvo kluba. Naši igrači su amateri i sada kada su u samoizolaciji moraju biti na bolovanju Tražili smo uoči kvalifikacija da svi igrači budu testirani na koronavirus, ali to nije odrađeno već se igračima svakodnevno uoči ulaska u dvoranu mjerila tjelesna temperatura. Naši igrači su tri dana uoči kvalifikacija tri puta dnevno mjerili tjelesnu temperaturu i takav papir predali organizatorima kvalifikacija. Jako smo razočarani da je došlo do toga jer smo mišljenja da se nešto takvo nije trebalo dogoditi, rekao je predsjednik MNK Novi Marof Dragutin Đakmanec i ddodao kako bi situacija mogla biti i još šira jer su suci koji su njima sudili, već odsudili nove utakmice u kojima su bili u kontaktu s novim igračima te da se samo nada kako će sve u zdravstvenom smislu dobro proći, ali da se treba vidjeti tko je bio neodgovoran prilikom njihovog susreta s Murterom.

Komentari