od 19. do 22. rujna 2022.

II. osnovna škola Varaždin domaćin je Erasmus+ projekta 'Human rights education'

Objavljeno: 20.09.2022. 18:31

Zadnja izmjena: 20.09.2022. 18:32

Učenici i učitelji II. osnovne škole domaćini su projekta Human rights education od 19. do 22. rujna 2022. U Varaždin stigli su učesnici iz Portugala, Rumunjske, Slovačke, Španjolske i Turske.

Human rights education međunarodni je projekt s glavnim ciljem poboljšanja inovativnih praksi u obrazovanju s posebnim naglaskom na obrazovanje o ljudskim pravima. Ovim projektom također se potiče i razvija suradničko učenje, kritičko razmišljanje, kreativno rješavanje problema te aktivno uključivanje učenika u proces učenja kako bi mogli preuzeti određene odgovornosti.

Prvoga dana mobilnosti učenike i njihove učitelje pozdravila je ravnateljica Sanja Posavec te im poželjela uspješan rad i ugodan boravak u našem gradu. Prigodni program za goste izveli su Jelena Mežnarić, Fran Keretić i Tonka Tkalec.

Uslijedile su aktivnosti međusobnoga upoznavanja, a poslijepodne je bilo rezervirano za sportske aktivnosti - učenici su se natjecali u trčanju štafete i povlačenju konopa te su se dobro razgibali. Na kraju su se zasladili tradicionalnim slatkišima koje su donijeli iz svojih zemalja.

Druženje se nastavlja do četvrtka, a osim radionica na temu ljudskih prava, s naglaskom na dječja prava, gosti će posjetiti Plitvička jezera, Park znanosti i Trakošćan.

Komentari