Imali važnijeg posla od potpisivanja ugovora od milijun eura

Objavljeno: 25.03.2011. 12:44

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: ilustracija

Uzalud su novinari i okupljeni u Ivancu čekali partnere iz Meteor grupe na svečanom potpisivanju ugovora od milijun eura.

Poslovodstvo Komunalne tvrtke Ivkom s direktorom Mladenom Stankom, dogradonačelnik Branko Putarek, pročelnici gradskih ureda, voditelj projekta sanacije odlagališta smeća u Jerovcu Dubravko Zdunić, predstavnici medija i drugi koji su se u ivanečkom komunalcu okupili na svečanosti potpisivanja milijun eura teškog ugovora o sanaciji Jerovca, uzalud su u zakazano vrijeme čekali da se na potpisivanju pojave predstavnici izvođača – Meteor grupe iz Varaždina.

Nakon četrdesetak minuta čekanja, a potom i telefoniranja te prespajanja posredstvom tajnice, predstavnici Meteor grupe poručili su da ne mogu doći jer se već nalaze u Krapinskoj zagorskoj županiji, gdje imaju – važnijeg posla!

Okupljenima, koji su svojim dolaskom željeli pozdraviti sklapanje posla vrijednog 8,54 milijuna kuna, kojeg, usto, javnost ovoga područja prati s golemim interesom, nije preostalo ništa druge nego da se razočarano raziđu.

Predstavnici Meteor Grupe na čelu s Duškom Paripovićem u Ivkomu su se pojavili tek dva sata kasnije, pa je ugovor o ulaganju, koje se trenutačno smatra među najvećima u Varaždinskoj županiji, potpisan daleko od očiju javnosti.

- Ako se dan po jutru poznaje, a mi smo suradnju „tešku“ milijun eura počeli na ovakav način, kakva će ona tek biti ubuduće? – upitao je gradonačelnik Milorad Batinić u prosvjednom pismu poslanu direktoru Paripoviću.

Grad, inače, sanaciju sufinancira s 40 posto ili 3,41 milijuna kuna, a sve te poslove prenio je na Ivkom. Ostatak ulaganja od 5,1 milijuna pokriva Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Dugo očekivana sanacija odlagališta komunalnog otpada u Jerovcu, na kojemu Ivkom više od 20 godina odlaže smeće iz cijeloga ivanečkog kraja, počet će početkom travnja, a trajat će četiri godine.

Predviđeno je da se za to vrijeme strojevima digne i premjesti oko 63.000 tone smeća koje je u iscrpljena ležišta pijeska odloženo od 1989. godine dosad. Ispod će se sagraditi sustav odvodnje i isparavanja i položiti nepropusne folije, na koje će se potom ponovno vratiti staro smeće.

Nakon otvaranja Piškornice, Jerovec će se zatvoriti

Sve to na kraju će se pokriti zemljom, ozeleniti i sanirati u skladu sa zakonom. Sanacija će se provoditi tako da se osigura usputno neometano dalje odlaganje otpada. Nakon otvaranja regionalnog odlagališta u Piškornici, deponij u Jerovcu bit će zatvoren, odnosno, tamo se smeće više neće odložiti. U planu je samo uređenje stanice za pretovar smeća s manjih na veće kamione.

Agencija VLM
Foto: ilustracija

Komentari