'SVOPAONA vol. 5'

Imate odjeću koju više ne nosite? U Varaždinu ju uskoro možete zamijeniti za nešto 'novo'

Objavljeno: 24.02.2024. 13:28

Zadnja izmjena: 24.02.2024. 13:28

Foto: Facebook (Udruga KOR)

U subotu, 2. ožujka u trajanju od 9 do 14 sati na adresi Ul. Josipa Križanića 33 Varaždin (zgrada Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar) ponovno će se održati "Svopaona", odnosno razmjena rabljene odjeće.

Kako navode organizatori iz Udruge KOR, cilj "Svopaone" je osigurati mjesto gdje možeš zamijeniti odjeću koja ti više nije potrebna i pronaći nešto za sebe - sve dok uživaš u dobroj mjuzi i još boljem društvu. Na taj se način, ističu, može smanjiti količina tekstilnog otpada kao i naše oslanjanje na brzu modu koja šteti našoj kvaliteti života te kvaliteti života onih koji ju proizvode.

- Nakon što si u ormaru našao/la košulju koju nisi vidjela već godinama ili hlače koje ne nosiš jer su ti preuske, donesi ih na SWAP gdje ćemo ju preuzeti mi, a ti ćeš za svaki doneseni predmet primiti token. Potom imaš cijelo dopodne da proučiš okupljeni asortiman odjevnih predmeta i nađeš nešto u svom stilu. Svaki predmet "košta" jedan token. Ukoliko si našao/la više stvari nego što imaš tokena, svaki dodatni predmet može se nabaviti za donaciju od €1. Sva odjeća je pojedinačno probrana odlične kvalitete i potpuno nosiva te čeka da ju povedeš u nove avanture i spasiš od prerane smrti - navode.

Komentari