Civilna zaštita

Imenovani povjerenici Civilne zaštite za Donji Kućan, Gojanec, Zbelavu i Kućan Marof

Objavljeno: 17.09.2019. 18:16

Zadnja izmjena: 17.09.2019. 18:16

Grad Varaždin nastavlja s aktivnostima na imenovanju povjerenika Civilne zaštite u pojedinim mjesnim odborima. Nakon što su u Hrašćici prvi povjerenici primili svoje iskaznice, u utorak je u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina održan sastanak na kojem su svoje iskaznice i rješenja primili povjerenici za područje mjesnih odbora Donji Kućan, Gojanec, Zbelava i Kućan Marof.

Na početku sastanka na važnost te dužnosti ukazao im je načelnik stožera Civilne zaštite Grada Varaždina, zamjenik gradonačelnika  Zlatan Avar - Uloga povjerenika je važna jer će oni u slučaju različitih ugroza biti spona između operativnih snaga civilne zaštite i samih građana. Grad Varaždin gradi sustav u skladu sa zakonskim odredbama pa se nadam da će i drugi mjesni odbori shvatiti važnost tog posla. Pozivam sve one koji nisu to uradili da u svojim mjesnim odborima motiviraju odgovorne građane koji će se prihvatiti te dužnosti.  – naglasio je Avar u svom obraćanju povjerenicima Civilne zaštite.

U Gradu Varaždinu potrebno je imenovati ukupno 196 povjerenika u 16 mjesnih odbora. Nakon imenovanja, najavljuju se edukacije i osposobljavanje povjerenika kako bi u slučaju potrebe mogli biti od pomoći operativnim snagama na terenu

Komentari