Inspekcija zatvorila gradilište dvorca Barbare Bešenić

Objavljeno: 05.05.2011. 12:09

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Barbara Bešenić, bivša HDZ-ova saborska zastupnica i vlasnica tvrtke BBS za preradu plastičnog otpada, uhićena je prošli tjedan zbog izvlačenja 103 milijuna kuna iz Fonda za zaštitu okoliša

Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište kvazi-tvrđave zagorske kraljice otpada Barbare Bešenić kod Ljubešćice jer nema građevinsku dozvolu.

Uvidom u gruntovnicu utvrdili su da postoji zabilježba da za objekt u šumi kraj sela Ljubeščica, između Novog Marofa i Varaždinskih toplica, nema ni građevinske ni uporabne dozvole.

Nadzorom je inspekcija utvrdila da izvođač gradilište nije propisno označio pločom, a nije ni prijavio inspekciji početak građenja.

>> Foto: Ilegalno sagrađeni dvorac Barbare Bešenić kod Ljubešćice

Inspekcijski se postupak nastavlja prikupljanjem svih daljnjih relevantnih činjenica vezanih uz bespravnu gradnju te saslušavanjem svih sudionika gradnje, kažu u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

B. Bešenić, bivša HDZ-ova saborska zastupnica i vlasnica tvrtke BBS za preradu plastičnog otpada u stečaju, na posjedu u zagorskoj šumi, nenaseljenom području, već tri godine gradi pompozno zdanje nalik na dubrovačke zidine, koje je izazvalo zgražanje arhitektonskih stručnjaka.

Potkalnička poduzetnica, podsjetimo, uhićena je prošli tjedan s još četvoricom zbog izvlačenja 103 milijuna kuna tijekom četiri godine iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na temelju krivotvorene dokumentacije.

Komentari