učenje kroz igru

I.Osnovna škola Varaždin predstavila edukativnu igru u kojoj spašavaju Varaždin od požara

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.03.2019. 12:47

Zadnja izmjena: 05.03.2019. 13:04

U sklopu Erasmus+ projekta „Nauči me igrati“ I. osnovna škola Varaždin izradila je prvu društvenu edukativnu igru s projektnim partnerima iz Slovenije i Španjolske.

Budući da je cilj projekta izrada društvenih igara tematski vezanih uz povijest i geografiju svake zemlje sudionice, učenici i učitelji I. OŠ Varaždin u igri „Angels and the Dragon“ spašavaju Varaždin od požara. Igra u kojoj učenici timski rješavaju probleme i pronalaze tragove rađena je na principu „room escape“ i potpomognuta je IKT-om. Da bi učenici uspjeli spasiti Varaždin od potpunog uništenja u roku od 30 minuta, potrebno je dobro poznavati nastavne sadržaje iz povijesti i geografije za 7. i 8. razred OŠ, ali i nastavne sadržaje iz matematike i kemije.

Svi sastavni dijelovi igre ručno su rađeni i rezultat su marljivog timskog rada sljedećih učitelja: Sonje Tušek – Podobnik, Dine Zebec, Adriane Držaić, Tamare Ređer, Ivice Kolarić, Valerija Tomašković, Dušanke Narančić i Tee Pavičić Zajec. 

Osim predstavljanja i igranja igre, učenici iz Slovenije i Španjolske prošlog su se tjedna imali priliku upoznati sa povijesnim činjenicama i zanimljivostima Republike Hrvatske, razgledali su Varaždin pod vodstvom zanimljivih Varaždinskih coprnica, posjetili room escape Varaždin, grad Zagreb, dvorac Stari Grad i Trakošćan te nalazište krapinskih neandertalaca „Hušnjakovo“. Za ugodan i zabavan boravak učenika iz Slovenije i Španjolske pobrinuli su se roditelji učenika I. OŠ Varaždin koji su se pokazali kao odlični domaćini i djeci priredili nezaboravne trenutne i nova prijateljstva.

Komentari