OPĆINA PETRIJANEC

Ishođena uporabna dozvola za Trg sv. Petra u Petrijancu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.09.2022. 11:43

Zadnja izmjena: 05.09.2022. 11:43

Uspješno je proveden tehnički pregled, te je ishođena uporabna dozvola za Trg sv. Petra u Petrijancu za prvu fazu izvođenja. 

Projekt sanacije rekonstrukcije trga – faza 1 uspješno je završen.  U veljači 2020. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo je Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini. Na temelju tog poziva Općini Petrijanec  odobreno je sufinanciranje rekonstrukcije Trga Svetog Petra i Pavla – faza 1, centra i javnih površina u iznosu od 168.000,00 kuna.

– Ukupna vrijednost izvedene investicije, nakon provedenog postupka nabave, tj. ugovoreni radovi na Trgu u prvoj fazi vrijedni su 803.506,88kn. Glavne aktivnosti koje su se projektom ostvarile su rekonstrukcija postojeće nerazvrstane prometnice, parterno uređenje središnjeg pješačkog trga, izgradnja parkirališta za osobna vozila i uređenje površine parka te opločenje šetnih staza. Ovo je tek 1. faza projekta koju smo proveli a nakon kompletne rekonstrukcije trga koja će se nastaviti iduće godine u faznim izvođenjima trg će uljepšati vizuru Petrijanca i postati jedno od okupljališta građana naše općine – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Komentari