obitelji i s troje i više djece

Isplaćena pomoć Općine Sračinec najmlađim stanovnicima

Objavljeno: 23.12.2018. 10:02

Zadnja izmjena: 23.12.2018. 10:17

Drugi put ove godine, a tradicionalno prije Božića, održan je susret vodstva Općine Sračinec s roditeljima i njihovom novorođenom djecom.

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, njegov zamjenik Krunoslav Lukačić i predsjednik Općinskog vijeća Domagoj Bačani, u ime Općine darivali su ih novčanom pomoći koja ove godine iznosi 1.000, 1.500 ili 2.000 kuna.

- Poznato je da je naša Općina posebna u Hrvatskoj po tome da iz godine u godinu imamo pozitivan omjer novorođene djece i umrlih. Tako će vjerojatno biti i ove godine, a ovo je samo skromna pomoć svima koji se odluče na ozbiljan korak kao što je roditeljstvo. 2018. godine smo malo izmijenili iznose kojima podržavamo tu odluku roditelja, tako da prvo dijete darujemo s 1.000 kuna, drugo s 1.500 kuna, a obitelji s trećim djetetom i one koji imaju više od troje s 2.000 kuna  - rekao je Novoselec.

Obitelji s troje ili više djece

Raduje me da ovdje imamo čak pet obitelji s trećim djetetom ili više djece, te osam obitelji kojima je ovdje drugo dijete. U zadnjih smo nekoliko godina puno uložili u standard života naših najmlađih sumještana, a na tome radimo i dalje. Tako su počeli radovi na uređenju starog dijela vrtića, pa će to uz novi vrtić dodatno poboljšati uvjete boravka djece u vrtiću. Također, očekujemo i sredstva za uređenje velikog dječjeg igrališta u dvorištu vrtića, a radimo i na proširenju i uređenju postojećih igrališta. - istaknuo je načelnik Božidar Novoselec.  U drugom dijelu godine rođeno je 28 djece, od toga 16 dječaka i 12 djevojčica, a Općina Sračinec je ovaj put za njih isplatila ukupno 37.000 kuna pomoći. Od početka godine općina Sračinec bogatija je za 52 novorođene djece, a nadaju se i još nekoliko prije dolaska nove godine.

Komentari