u subotu

Isprobajte staru vatrogasnu opremom u Muzeju hrvatskog vatrogastva

Objavljeno: 26.08.2016. 08:31

Zadnja izmjena: 26.08.2016. 08:33

Građani će moći vidjeti kako su se prije gasili požari i upoznati se sa starim pumpama i vozilima te starom vatrogasnom opremom u Muzeju hrvatskog vatrogastva u subotu 27. kolovoza s početkom u 11:00 sati.

Vatrogasci DVD-a Strmec Podravski će ovom prigodom predstaviti rad s motornom pumpom iz 1938. godine dok će DVD Novi Marof predstaviti navalno vozilo TAM 170 iz 1978. koje je još u operativnoj uporabi. Građani će ujedno moći razgledati opremu te probati „gasiti“ s mlazovima, naprtnjačama i brentačama.

Tijekom manifestacije za prikaz moderne opreme i vozila zaduženi su vatrogasci JVP Varaždin i DVD Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu. U stalnom postavu Muzeja posjetitelje očekuju vatrogasne štrcaljke vožnjače, parna vatrogasna štrcaljka, motorne pumpe, odore i kacige koje su naši vatrogasci koristili krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Cijeli taj razvoj je pratio i časopis “Vatrogasni vjesnik” koji ove godine slavi 120. obljetnicu postojanja i kojem je posvećena izložba naslovnica koju možete pogledati u Muzeju hrvatskog vatrogastva.

Svi posjetitelji će moći sudjelovati u nagradnoj igri.

 

Komentari