Istraživanje: Tek svaki deseti hrvatski građanin vjeruje političarima

Objavljeno: 08.03.2012. 18:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Prema istraživanju Reader's Digesta, hrvatski građani izgubili su potpuno vjeru u političare, Vladu, sindikaliste i pravni sustav u državi.

Prema istraživanju Reader's Digesta,  u Hrvatskoj se najmanje vjeruje političarima (88 posto ispitanika ne vjeruje), prodavačima putovanja (80 posto ispitanika im ne vjeruje) i sindikalnim vođama (73 posto ispitanika im ne vjeruje), prenosi Index.hr.

Što se tiče povjerenja, 74 posto Hrvata vjeruje instituciji braka dok su na drugom mjestu televizija i radio s 56 posto, a odmah nakon toga slijedi internet.

Među onima u koje se ima manje povjerenja su institucije, poduzeća i civilne akcije koje vodu brigu o okolišu sa 51 posto, euro (38 posto), novine (38 posto) i Crkva (39 posto).

Hrvati ne vjeruju ni Vladi (82 posto ispitanika ne vjeruje Vladi) i pravnom sustavu (70 posto ne vjeruje pravnom sustavu).

Istraživalo se i povjerenje u odnos robnih marki prema okolišu.

Unatoč naporima većine velikih europskih brandova da promoviraju odgovoran imidž prema okolišu, čak 75 posto Europljana još sumnja u takve tvrdnje. Ispitanici smatraju da su velike kompanije odgovorne za uništenje okoliša.

Odlučili bi se na kupnju proizvoda koji je dobar za okoliš, ali su skeptični prema istinitosti takvih tvrdnji.

Komentari