HRVAČKI KLUB LUDBREG

Iva Gerić pobjednica jakog UWW turnira Flatz Open, u austrijskom Wolfurtu

Objavljeno: 11.02.2019. 10:46

Zadnja izmjena: 11.02.2019. 10:51

Na UWW turniru Flatz Open, u austrijskom Wolfurtu, u sastavu ženske hrvačke reprezentacije nastupile su i dvije članice HK Ludbreg, Iva Gerić i Sandra Besek.

Obje su nastupile u uzrastu kadetkinja do 17 godina. Sandra Besek je ove godine ulazno godište u kadetskoj konkurenciji i rezultatskog imperativa nije bilo. Sandra je u prvoj borbi protiv vrlo dobre austrijanke Sare Halwax, kasnije brončane, bila potpuno ravnopravna i u neizvjesnoj borbi, na kraju izgubila tijesnim rezultatom 11:8, te nažalost ispala iz daljnjeg natjecanja. Bez obzira na to, njen nastup je ispunio svoju svrhu, skupljanja dragocjenog iskustva i pripreme za ovogodišnji nastup na EP za djevojke do 15 godina.

Iva Gerić je nakon uspješne protekle sezone na turnir došla kao jedan od favorita za osvajanje medalje, što je u potpunosti i opravdala. U finale je došla uvjerljivim pobjedama protiv predstavnice Velike Britanije 12:0 i kolegice iz reprezentacije Nike Anđelić 12:1. U finalu ju je čekala odlična amerikanka Mia Macaluso. U vrlo dobroj borbi, Iva je slavila rezultatom 6:4. Nakon vodstva Ive 6:2, amerikanka je uspjela smanjiti na 6:4, ali više od toga nije mogla, a naša je hrvačica pokazala da zna i taktički dobro postaviti i odraditi zahtjevnu borbu. Iva nam je tako, nakon prošlogodišnjeg osvajanja srebrne medalje, na ovom turniru izborila je emitiranje Lijepe naše. 

Komentari