OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA

DV "Ivačice" iz Ivanca pobjednici 18. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Varaždinske županije

Objavljeno: 23.05.2019. 11:59

Zadnja izmjena: 23.05.2019. 12:28

Pred prepunim stadionom SC Sloboda u Varaždinu održan je 18. Olimpijski festival dječjih vrtića Varaždinske županije, manifestacije u kojoj se 350 djece natjecalo u atletskim disciplinama i malom nogometu.

Natjecanje je održano pred oko 3.500 navijača, roditelja, djedova i baka djece iz vrtića Varaždine županije: DV "Bubamara" Gornji Knjeginec , DV "Ivančice" Ivanec, DV "Zeko"Trnovec Bartolovečki , DV "Smjehuljica" Ludbreg,   DV "Škrinjica" Vidovec,  DV "Dječji svijet" Beretinec , DV "Krijesnica" Mali Bukovec , DV "Duda" Hrastovljan, DV "Bambi" Petrijanec. Manifestacija je održana pod geslom "Brže - više - jače " što najjednostavnije dočarava svijet olimpizma i sporta.

- Ponosni smo što je ova manifestacija  ovaj projekt krenuo iz naše županije a kojeg je osmislio naš sportski djelatnik Drago Posavec  još 2000. godine i da se ta ideja razvila u sportski pokret najmlađih uzrasta predškolske  djece Hrvatske. Djeca su blago naše nacije ,blago koje moramo čuvati i njegovati ,pravilno ih usmjeriti u životne tokove ,da steknu zdrave navike , da kroz sportske aktivnosti razviju se u zdrave i sretne ljude poštujući geslo " Što se nauči u djetinstvu , nikada se ne zaboravlja " naglasio je prilikom otvaranja natjecanja Krešimir Čop, predsjednik Saveza športova Varaždinske županije  organizatora ovogodišnjeg  natjecanja.

Riječi dobrodošlice uputio je i Varaždinski dožupan, Robert Vugrin, naglasivši da sport kao najprivlačniji segment aktivnosti može snažno utjecati na razvoj u ranim godinama života , jer bavljenje sportom donosi kreativnost , samoincijativu , odgovornost ,suradnju sa drugim osobama  kao i pozitivan zdravi stil života.

Na samom otvaranju priređen je mimohod svih sudionika uz dizanje zastava, nošenje baklje  te svečano paljenje olimpijskog plamena . A, onda krenula su natjecanja u malom nogometu  i u atletici - trčanju , bacanju loptice, skok u dalj i štafeti 4 x 25 m.

I na samom kraju u iščekivanju pobjednika snage su odmjerile i tete vrtića u trci na 100  m za nagradu sponzora.

Na sportskom polju ukupna pobjeda  u zbroju svih disciplina pripala je DV "Ivančice" iz Ivanca, a nagradu za fair play pripala je DV "Dječji svijet"  iz Beretinca.

Tri prvoplasirana u pojedinim disciplinama nagrađeni su zlatnim, srebrnim i brončanim medaljama dok je ukupnom pobjedniku pripao i veliki pehar u trajno vlasništvo.   

 

REZULTATI:

Pobjednici u pojedinim disciplinama

Trčanje 50 m

  • Djevojčice - ANA ŠTEFANKO, DV "Ivančice" Ivanec
  • Dječaci - MATEO KOS, DV "Ivančice" Ivanec 

Skok u dalj

  • Djevojčice – MAGDALENA HRMAN, DV "Zeko" Trnovec Bartolovečki
  • Dječaci – MARINO CEPANEC, DV "Bubamara" Gornji Kneginec 

Bacanje loptice

  • Djevojčice – KAJA ĐURAS, DV "Ivančice" Ivanec
  • Dječaci - LOVRO ĐURAS, DV "Škrinjica" Vidovec

Štafeta 4 x 25 m

  • Djevojčice – DV "BAMBI" - Ptrijanec (Vida Pranjić Furjan,Lara Mravlinčić,                       Klara Martinčević, Dora Martinčević)
  • Dječaci - DV "IVANČICE" - Ivanec (Jan Bencek, Dino Kihas, Teo Car, Lovro Huđ)

EKIPNI UKUPNI POBJEDNIK

1. DV "IVANČICE" – Ivanec

2. DV "SMJEHULJICA" - Ludbreg

3. DV "DJEČJI SVIJET" - Beretinec

 

Komentari