Ivan Čehok: Čačićeve izjave su prljava i licemjerna laž!

Objavljeno: 25.05.2012. 18:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Na tvrdnje prvog potpredsjednika Vlade RH i ministra gospodarstva Radimira Čačića  u kojima između ostalog stoji: ...„Grad je tada učinio baš sve da opstruira naš dogovor sa jednim stranim sveučilištem o osnivanju regionalnog europskog sveučilišta u Varaždinu“..., oštro je reagirao bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok .

>>Čačić: Varaždin je među najneobrazovanijim gradovima u cijeloj Europi

Reakciju bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka donosimo u cijelosti:

Čačićeve izjave su prljava i licemjerna laž kojom se nastoji sakriti da županija u kojoj vlada HNS i SDP u pet godina nije uložila nijednu jedinu kunu u visoko školstvo. Sve što je napravljeno u visokom školstvu napravila smo moji zamjenici i ja, dapače Gradsko vijeće je donijelo prije godinu dana odluku o osnivanju sveučilišta, koja nikad nije ostvarena, o čemu treba pitati sadašnju vlast.

Upravo je grad osnovao veleučilište u Varaždinu, štoviše zahvaljujući gradu osnovano je i Međimursko veleučilište, kojemu smo pružali pomoć. Upravo je grad zaslužan za rad ekonomskoga studija u okviru FOI-a, kojemu smo dodjelili zgradu u ulici Petra Krešimira, u čemu županija nije nikada sudjelovala.

Čačića ne može, kao što čitamo, zaustaviti ni cijela Europska unija, kako bih ga onda mi mogli zaustaviti u osnivanju Europskog sveučilišta?

I, na kraju, Čačiću bi bilo vrijeme da shvati razliku između grada i županije. Županija je doista jedna od zaostalijih u Hrvatskoj, ali grad Varaždin je grad koji ima, uz Osijek, najviše studenata per capita u Hrvatskoj i daleko više obrazovanih od hrvatskoga prosjeka, pa je Čačićeva izjava da je Varaždin jedan od najneobrazovanijih gradova ponovno uvreda Varaždinaca.

Komentari