Ivan Čehok: O mom povratku u politiku odlučit će građani

Piše: T.Š. / eVz

Objavljeno: 10.10.2011. 15:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Čehok je uvjeren u svoju nevinost što će i dokazati, tvrdi, a o njegovom bavljenju politikom u budućnosti odlučit će građani, rekao je danas u intervjuu Radio Varaždinu.

Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok danas je dao svoj prvi veći intervju za lokalne medije, gostujući na Radio Varaždinu.

U polusatnom razgovoru, u kojem se nije moglo razgovarati o predmetima istrage koje se vode protiv Čehoka, pričao je o vremenu provedenom u Remetincu, objasnio je razloge podnošenja ostavke te o vremenu provedenom na mjestu prvog čovjeka grada.

Na pitanje je li morao dati ostavku, Čehok je odgovorio da nije, ali da je to bio jedan od razloga koji su utjecali na dužinu pritvora.

- Kad čovjek smatra da je nedužan, dati ostavku znajući da nisi pogriješio je teško, ali prevagne razmišljanje o bližnjima koji su najviše trpjeli u tih mjesec i pola dana – rekao je Čehok u intervjuu.

Govoreći o svojoj nedužnosti, rekao je da je pet godina bio predmet kojekakvih prijava, podmetanja, laži i izmišljotina. Smatra da se protiv njega urotila jedna cijela stranka, misleći vjerojatno na HNS s kojim je tijekom posljednjeg mandata bio najčešće  u sukobu.

- To je velik broj ljudi koji ne donose dobro gradu, već se bave sami sobom. Tolika količina laži i mržnje na kraju i pobijedi. Mene je to silno iznenadilo, i dalje smatram da tu nema apsolutno nikakve krivnje – ustvrdio je Čehok.

Vezano uz trenutno predizbornu kampanju, nije htio davati mišljenja o svakom kandidatu pojedino, ali je mišljenja da je kampanja previše usmjerena na pitanja koja nisu bitna, i na negativno raščišćavanje onoga što se njemu stavlja na teret, što je po njemu pogrešno.

- Nije dobro u kampanji da se svi izvlače da ništa ne mogu u godinu i pol preostalog mandata. Bio sam i ja godinu i pola dana, pa se usred krize radilo, od kirurgije, specijalne škole, sve se spremilo za južne dvije trake. Nema razloga da kandidati barem jedan od takvih projekata ne izvrše – kaže Čehok, napominjući da s nije ponovno kandidirao jer to ne bi bilo dobro ni za njega ni za grad u ovom trenutku.

No, ostavio je prostora za buduće bavljenje politikom, rekavši da će vidjeti  kako će se stvari razvijati sljedeće dvije godine.

- Vjerujem da neće biti dobro u vremenu koje dolazi, pa je tada moguć društveni angažman, ali o tome će najviše građani odlučivati – rekao je.

Smatra da Varaždin ne ide u dobrom smjeru, te da grad očekuju teška vremena.

- Danas su svi posvađani i bojim se da će to Varaždin koštati. Ne bih htio biti zloguki prorok, ali vjerujem da dolazi teško vrijeme.

Tijekom polusatnog razgovora, dotaknute su i teme obrade smeća, za koje Čehok i dalje tvrdi da nema alternative, te da je u POS u Jalkovečkoj Grad uložio preko 30 milijuna kuna, i ne vidi razloga zašto se stvarao problem od POS-a u ulici Vilka Novaka, kada će on koštati manje, a ponovno će se omogućiti osiguravanje stambenog prostora za mlade.

Pred kraj dotaknuo se i vremena provedenog u Remetincu i vjere u svoju nevinost.

- Naravno da je stresno provesti mjesec i pola dana u pritvoru i to čovjek mora izdržati sa svim rezervama svoje osobnosti. Ne bih to poželio ni smrtnom neprijatelju. Ja sam se snašao i ostao pribran, ali nisam to zaslužio i to ću dokazati – rekao je pred kraj svog prvog velikog intervjua nakon puštanja iz pritvora bivši gradonačelnik.

Nakon emisije u eter su se javljali i slušatelji Radija Varaždin sa svojim komentarima, u kojima su građani mogli javno izreći svoje mišljenje o Čehoku. I dok je dio građana na početku dao podršku, većina je daljnjih slušatelja, koji su se javili, bila negativno nastrojena prema njemu.

Komentari