nadareni informatičar

Ivan Juren, državni prvak u informatici i maturant Srednje škole Ivanec za svoj uspjeh je nagrađen laptopom

Objavljeno: 09.04.2017. 11:21

Zadnja izmjena: 09.04.2017. 11:22

Foto: Grad Lepoglava

Na državnom natjecanju održanom u Primoštenu, Ivan Juren iz Kameničkog Podgorja, maturant Srednje škole Ivanec osvojio je 1. Mjesto u kategoriji 'Osnovne informatike – gimnazije' i tako postao prvak Hrvatske u informatici.

Za nadarenog Ivana u Gradu Lepoglavi organiziran je prijem na kojem su mu gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač čestitali na izuzetnom uspjehu darujući mu pri tom laptop koji će Ivanu koristiti u njegovu daljnjem učenju.

- Ovo je za mene još jedan poticaj. Uz medalje i diplome za nagradu sam dobio i laptop koji će mi biti od velike koristi – zahvalio se Ivan na primljenom daru te otkrio da nakon mature planira upisati Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuo je kako se budućnost Grada Lepoglave temelji na mladim i  obrazovanim ljudima kojima Grad nastoji pomoći na njihovom obrazovnom putu. Stoga se sufinanciraju sve izvannastavne školske aktivnosti, nagrađuje izvrsnost potičući mlade da budu najbolji u onome što rade.

- Upravo to je došlo do izražaja kod Ivana koji je u postizanju ovog izuzetnog rezultata uložio puno truda – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.


 

Komentari