VARAŽDINSKI TOP

FOTO Ivan Novak, glavni tajnik ŽNS Varaždin novi topnik Varaždinske građanske garde

Objavljeno: 01.08.2020. 18:07

Zadnja izmjena: 01.08.2020. 18:12

Varaždinska građanska garda nastavlja s tradicionalni glasnim pucnjem na Starom gradu, a danas je u sklopu svečane smjene straže, točno u podne uzicu Varaždinskog topa povukao Ivan Novak, hrvatski malonogometni sudac, sudac dvoranskog nogometa i glavni tajnik ŽNS Varaždin.

Ivan Novak, pet je puta uzastopce bio sudački instruktor i kontrolor sudaca na završnim turnirima europskog prvenstva u dvoranskom nogometu, prošle godine FIFA je odabrala četvoricu osoba koje nadziru rad sudaca u futsalu na području cijeloga svijeta, a jedan od elitne četvorke i jedini Hrvat među njima je Ivan Novak.

"Nogometaš, sudac, branitelj i odan i iskren prijatelj. Posebno ga krasi upornost i pronicljivost. Kad razmišlja o svojim budućim potezima ne pita se: što će to meni donijeti, vać kako ću time pomoći svojoj radnoj i društvenoj sredini.

A počeo je, kako drugačije nego - ispočetka, kao nogometaš u Crvenoj zvijezdi iz Sračinca i kao radnik u MIV-u. U sudačke vode uveli su ga tadašnji vrhunski varaždinski nogometni suci Ivan Kozina i Marijan Rauš. Ostalo je rezultat njegovog sistemskog rada i hrabrih odluka. Na vrhuncu karijere, kao sudac međunarodne kategorije “velikog” nogometa, nakon 2001. godine i Svjetskog prvenstva u futsalu u Guatemali okreće se futsalu - malom nogometu. I tu postaje jedan od najboljih svjetskih sudaca." piše u obrazloženju odabira Varaždinske građanske garde.

Komentari