ATLETIKA

Ivan Veštić, predsjednik HAS komentirao izjave Sandre Perković o mogućem odlasku iz Hrvatske

Objavljeno: 24.05.2019. 18:19

Zadnja izmjena: 24.05.2019. 18:47

Sandra Perković danas je uzburkala atletsku sportsku javnost najavom mogućeg odlaska iz Hrvatske. 

Naša najbolja atletičarka izjavila je kako je njezin trener Edis Elkasović dobio ponudu iz jedne druge zemlje da tamo nastavi svoju profesionalnu karijeru. Prema riječima Sandre Perković njegova plaća u Hrvatskoj je četiri tisuće kuna, a nova ponuda je znatno veća. Isto tako najavila je mogućnost da i ona ode za svojim trenerom ili da završi svoju sportsku karijeru, tijekom koje je postala dvostuka olimpijska prvakinja, dvostruka svjetska prvakinja i čak peterostruka europska prvakinja u bacanju diska.

Kako je danas u Varaždinu boravio predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić zamoljen je da komentira ovu izjavu i novonastalu situaciju sa Sandrom Perković i njezinim trenerom Edisom Elkasovićem.

- Od 7 sati ujutro sam u pogonu i trenutno sam u Varaždinu gdje kao predsjednik organizacijskog odbora ekipnog Europskog atletskog prvenstva 2. lige odrađujemo redovite dogovore pa nisam upoznat sa detaljima istupa Sandre Perković. Ipak mogu reći da nas je u atletici jako malo i da je svaki odlazak veliki gubitak za hrvatsku atletiku, a gubitak bi bio još veći kada znamo o kojem se treneru radi i njegovim rezultatima sa Sandrom Perković. Više od toga ne mogu komentirati, dodao je Veštić.  

Komentari