DDICP Varaždin

Ivan Vujec je na održanoj skupštini izabran za predsjednika Društva distrofičara

Objavljeno: 04.03.2017. 09:10

Zadnja izmjena: 04.03.2017. 09:11

Foto: Varaždinska županija

U prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin održana je godišnja skupština Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, koja je od ove godine korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Na dnevnom redu sjednice našlo se je Izvješće o radu u proteklom razdoblju, a proveden je i postupak izbora predsjedništva Društva. Kao i u prošlom, tako će i u narednom razdoblju predsjednik Društva biti prof. Ivan Vujec.

Govoreći o aktivnostima u prošloj godini Vujec je rekao kako je glavni zadatak Društva bila svakodnevna prisutnost i otvorenost članovima, pomoć kod rješavanja problema članova koje se odnose na njihove potrebe u svakodnevnom životu. U tom su vremenu zaposlenici Udruge provodili tri projekta vrijednosti 950 tisuća kuna, koji doprinose socijalnoj uključenosti i unapređenju kvalitete života osoba s invaliditetom, s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osobama s mentalnim i intelektualnim oštećenjima kroz daljnji razvoj usluge osobne asistencije.

Članovi Društva prošle su godine bili su aktivni i na sportskim natjecanjima pa su tako osvojili niz medalja na državnoj razini, dok je s posebnim ponosom predsjednik Vujec istaknuo Helenu Dretar Karić koja se s paraolimpijade u Rio De Janeiru vratila sa srebrnom medaljom, iz ekipnog djela natjecanja u stolnom tenisu.

Godišnjoj skupštini udruge nazočio je i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, koji se prisjetio na brojna druženja sa sportašima i vodstvom Društva u proteklom mandatu.

Komentari