RUKOMET

Ivana Dežić najefikasnija hrvatska reprezentativka u uzvratnom susretu protiv Njemačke

HRS

Objavljeno: 26.10.2019. 21:59

Zadnja izmjena: 26.10.2019. 22:02

Nakon zagrebačkog remija 21:21, hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija doživjela je uvjerljiv poraz u uzvratnom susretu u Hannoveru od Njemačke, 32:23.

Njemački sastav dočekao je Hrvatsku jači za svoju službeno prvu kružnu napadačicu Juliu Behnke, inače članicu Rostova na Donu.

Hrvatska, ionako oslabljena bez igračica iz inozemstva i Podravka Vegete, u Hannover je doputovala i bez Dore Lacković, koja je zbog poslovnih obaveza ostala u Hrvatskoj.

Važnu ulogu u reprezentaciji ponovo je odigrala igračica ŽRK Koka Ivana Dežić, koja je bila i najefikasnija igračica hrvatske reprezentacije s devet postignutih pogodaka.

- Ono što nas je krasilo u Zagrebu, nažalost ovdje je izostalo, a to je čvrsta obrana, izjavila je neposredno poslije susreta u Hannoveru Dežić. -  Ostavile smo vratarke na milost i nemilost i primile smo previše golova. U napadu smo se borile koliko smo mogle, ali bez obrane ne možemo gotovo ništa. Njemice su izgledale moćno na terenu, nama je bila čast igrati pred ovoliko ljudi i nadam se da će biti toga još, dodala je Dežić.

Najefikasnija u hrvatskim redovima bila  je Ivana Dežić s devet  pogodaka, a po tri su dale Slavica Schuster i Stela Posavec. Kod domaćina po šest pogodaka Antje Lauenroth i Alicia Stolle.

Komentari